Emlakçılık kamu spotu ile anlatılacak

Ekonomi 22.08.2022 - 13:57, Güncelleme: 22.08.2022 - 13:57
 

Emlakçılık kamu spotu ile anlatılacak

Toplumu emlakçılık konusunda doğru bir bilinçlendirme ve farkındalık düzeyini arttırma adına kamu spotu hazırlandı. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, tüketicilerin gayrimenkul alırken ve kiralarken dikkat etmesi gereken hususları içeren bir kamu spotu hazırladıklarını kaydetti.
Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, kamu spotunun Ticaret Bakanlığı'nın onayından sonra ulusal ve yerel tv kanalları ile uygun mecralarda yayınlanacağını belirterek, "Meslek Odası olarak bizim en önemli görevlerimizden biri de gayrimenkul alırken ve kiralarken tüketicilerimizi bilinçlendirmektir. Bununla ilgili kamuoyunu bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık düzeyini arttırma adına hazırladığımız kamu spotumuz Bakanlığımızın onayındadır." dedi. Akçam, kamuoyunu bilgilendirici kamu spotunda vurguladıkları unsurları ve tüketicilerin hangi hususlara dikkat etmeleri gerektiğini şöyle sıraladı: "Gayrimenkulü görmeden hiçbir kaparo ve benzeri bir ödeme yapılmamalı, yapılan ödeme varsa mutlaka dekont veya ödeme ile ilgili bir belge saklamalıdır. Satış veya kiralama sözleşmesinin her maddesi dikkatlice okunmalıdır. Mutlaka ve özellikle sözleşme yapılması ve imzalanmasının, tarafların her zaman menfaatine olduğunun, mağduriyetlerin sözleşme ile garanti altına alınabileceğinin bilincinde olunması gerekmektedir. Ödeme yapıldıktan sonra  sorun yaşanması durumunda Meslek Odaları olarak hukuki sorumluluğumuz olmadığı halde hukuk müşavirlerimiz ile sorunun çözümü konusunda destek olunmaktadır." 
Toplumu emlakçılık konusunda doğru bir bilinçlendirme ve farkındalık düzeyini arttırma adına kamu spotu hazırlandı. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, tüketicilerin gayrimenkul alırken ve kiralarken dikkat etmesi gereken hususları içeren bir kamu spotu hazırladıklarını kaydetti.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, kamu spotunun Ticaret Bakanlığı'nın onayından sonra ulusal ve yerel tv kanalları ile uygun mecralarda yayınlanacağını belirterek, "Meslek Odası olarak bizim en önemli görevlerimizden biri de gayrimenkul alırken ve kiralarken tüketicilerimizi bilinçlendirmektir. Bununla ilgili kamuoyunu bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık düzeyini arttırma adına hazırladığımız kamu spotumuz Bakanlığımızın onayındadır." dedi.

Akçam, kamuoyunu bilgilendirici kamu spotunda vurguladıkları unsurları ve tüketicilerin hangi hususlara dikkat etmeleri gerektiğini şöyle sıraladı: "Gayrimenkulü görmeden hiçbir kaparo ve benzeri bir ödeme yapılmamalı, yapılan ödeme varsa mutlaka dekont veya ödeme ile ilgili bir belge saklamalıdır. Satış veya kiralama sözleşmesinin her maddesi dikkatlice okunmalıdır. Mutlaka ve özellikle sözleşme yapılması ve imzalanmasının, tarafların her zaman menfaatine olduğunun, mağduriyetlerin sözleşme ile garanti altına alınabileceğinin bilincinde olunması gerekmektedir. Ödeme yapıldıktan sonra  sorun yaşanması durumunda Meslek Odaları olarak hukuki sorumluluğumuz olmadığı halde hukuk müşavirlerimiz ile sorunun çözümü konusunda destek olunmaktadır." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.