Mamak’ta Nohut Hasadı

Yerel 21.08.2022 - 09:39, Güncelleme: 21.08.2022 - 09:39
 

Mamak’ta Nohut Hasadı

Tarım cenneti Mamak’ta verilen emeklerin karşılığı alınmaya devam ediyor. Mamak Belediyesi’nin yüzde 90 hibe ile dağıttığı nohut tohumları hasat edilmeye başladı.
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Zirvekent Mahallesi’nde çiftçilerle beraber nohut hasadına katıldı. Mamak Belediyesi 83 çiftçiye 250’şer kg yüzde 90 hibe ile nohut tohumu desteğinde bulunmuştu. İlkbaharda ekilen nohutlar boy verdi, taneler olgunlaştı ve kurudu; artık hasat zamanı geldi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, nohut hasadında çiftçileri yalnız bırakmadı. Başkan Murat Köse, geçti biçerdöverin başına, nohutları çiftçilerle beraber topladı. Üretimi destekleyen, üreticinin her zaman yanında olan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, çiftçilerin hasat sevincine de ortak oldu. Çiftçiler, Mamak Belediyesi’nin sağladığı hibe desteğinden memnuniyetlerini dile getirdi ve Başkan Murat Köse’ye teşekkür etti. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Çiftçilerimize verdiğimiz nohut tohumu desteğimizle ekilen tarlalarda, nohut hasadını yaptık. Her zaman çiftçilerimizin yanındayız, milletimizin hizmetindeyiz. Bereketli olsun inşallah” dedi. Başkan Murat Köse, “Bugün verdiğimiz destekle ortaya çıkan tabloyu görüyoruz. Çiftçimizin yüzünü güldürdük çok şükür. Bundan sonra da tarımla ilgili vereceğimiz desteklerle hem bölgemizde hem ülkemizde Mamak’ın üretimdeki payının artırılmasını, Mamak’ın bu konuda söz sahibi olmasını, iş gücünün alternatif tarımsal gelir faaliyetlerine yönlendirilmesini ve buna bağlı olarak da üreticilerimize ekonomik katkı sağlamasını, bunların yanı sıra tüketicilerin de sağlıklı ürünlere ulaşmasını amaçlıyoruz” dedi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse “Aşık Veysel diyor ya ‘Bir çekirdek verdim dört bostan verdi/ Benim sadık yârim kara topraktır’… Biz de ekilen bir tohumun karşılığını katbekat alıyoruz. Allah tüm çiftçilerimize bereketli, bol hasatlar nasip etsin” diye konuştu.
Tarım cenneti Mamak’ta verilen emeklerin karşılığı alınmaya devam ediyor. Mamak Belediyesi’nin yüzde 90 hibe ile dağıttığı nohut tohumları hasat edilmeye başladı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Zirvekent Mahallesi’nde çiftçilerle beraber nohut hasadına katıldı.

Mamak Belediyesi 83 çiftçiye 250’şer kg yüzde 90 hibe ile nohut tohumu desteğinde bulunmuştu. İlkbaharda ekilen nohutlar boy verdi, taneler olgunlaştı ve kurudu; artık hasat zamanı geldi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, nohut hasadında çiftçileri yalnız bırakmadı. Başkan Murat Köse, geçti biçerdöverin başına, nohutları çiftçilerle beraber topladı.

Üretimi destekleyen, üreticinin her zaman yanında olan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, çiftçilerin hasat sevincine de ortak oldu. Çiftçiler, Mamak Belediyesi’nin sağladığı hibe desteğinden memnuniyetlerini dile getirdi ve Başkan Murat Köse’ye teşekkür etti.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Çiftçilerimize verdiğimiz nohut tohumu desteğimizle ekilen tarlalarda, nohut hasadını yaptık. Her zaman çiftçilerimizin yanındayız, milletimizin hizmetindeyiz. Bereketli olsun inşallah” dedi.

Başkan Murat Köse, “Bugün verdiğimiz destekle ortaya çıkan tabloyu görüyoruz. Çiftçimizin yüzünü güldürdük çok şükür. Bundan sonra da tarımla ilgili vereceğimiz desteklerle hem bölgemizde hem ülkemizde Mamak’ın üretimdeki payının artırılmasını, Mamak’ın bu konuda söz sahibi olmasını, iş gücünün alternatif tarımsal gelir faaliyetlerine yönlendirilmesini ve buna bağlı olarak da üreticilerimize ekonomik katkı sağlamasını, bunların yanı sıra tüketicilerin de sağlıklı ürünlere ulaşmasını amaçlıyoruz” dedi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse “Aşık Veysel diyor ya ‘Bir çekirdek verdim dört bostan verdi/ Benim sadık yârim kara topraktır’… Biz de ekilen bir tohumun karşılığını katbekat alıyoruz. Allah tüm çiftçilerimize bereketli, bol hasatlar nasip etsin” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.