Ankaralı çiftçilerden Mansur Yavaş’a teşekkür

Ankara 15.08.2022 - 09:28, Güncelleme: 15.08.2022 - 09:28
 

Ankaralı çiftçilerden Mansur Yavaş’a teşekkür

AKHABER Başkent Ankara sanayi, üretim, eğitim, sağlık gibi alanların yanı sıra aynı zamanda bir tarım şehri.
Bu büyük potansiyeli teşvik eden, destekleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ABB’nin tüm imkanlarını çiftçilerin emrine sunuyor. Bu çerçevede çiftçilere her türlü destek ve teşvik sağlanıyor. Destek ve üretim büyük Ankara Büyükşehir Belediyesi tohum, fidan, fide, gübre desteği ile Ankara tarımını ayağa kaldırıyor. Başken Mansur Yavaş’ın talimatıyla, kırsal mahallerde meralarda otlayan hayvanların su ihtiyacını karşılamak için içme suyu teknesi (SIVAT) montajı bile yapılıyor. Böylece yerli üretici destekleniyor ve üretilen her türlü ürün de ortada bırakılmıyork; Başkent Market aracılığıyla Türkiye’nin her köşesine pazarlanıyor. Çanıllılı Aktürk ailesi Başkent Ankara’nın tarım ve hayvancılık potansiyeli, şehrin her köşesindeki alan ve mekanlarda değerlendiriliyor. Özellikle Ayaş ilçesinin bu alandaki potansiyeli Türkiye çapında biliniyor, tanınıyor. Ayaş’ın Çanıllı Köyü ise tam bir tarım ve hayvancılık bölgesi. Gerek sahip olduğu baraj gerekse tarım ve hayvancılığa uygun arazisi ile yörede yaşayanlara büyük tarım ve hayvancılık imkanı sunan Çanıllı’da yaşayan Ersin Aktürk ailesi ile birlikte Ankara ve Türkiye ekonomisine katkı sunuyor. ABB’nin desteği önemli Tarım konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu önemli imkanlardan faydalanan Aktürk ailesi, ABB desteği çerçevesinde edindiği domates fidelerinden elde ettiği ürünleri Başkent Ankara’nın her köşesine ulaştırıyor. Aynı zamanda salatalık, biber, patlıcan, fasulye gibi sebzeler ve elma, armut, kayısı, erik, üzüm gibi meyvelerin de üretimini ve pazarlamasını yapan aile, Ankara’nın ‘tarım kenti’ olduğunu belgeleyen bir faaliyet içinde. Ailece üretim yapılıyor Ailenin üretim ve pazarlama konusunda öncülüğünü yapan Ersin Aktürk, ANKHABER’e yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Kendimizi bildik bileli tarım ve hayvancılık ile uğraşırız. Allah bereket versin; üretiyor, satıyor ve kazanıyoruz. Devletimizin ve Ankara Büyükşehir Belediyemizin sağladığı imkanlarla gerek tarım gerekse hayvancılık alanında geçimimizi sağlıyoruz. Büyükşehir Belediyemizden aldığımız fide desteğiyle önemli bir domates üretimi yapıyoruz. Başkanımız Mansur Yavaş ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bu iş için ailece çalışıyoruz. Annem Neşe, babam Tekin Aktürk ve eşim Fatma, kızlarım Esen ile Gülşen, kardeşlerim İnici ile Name de tarım ve havyacılık faaliyeti içinde yerini alıyor. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz.”
AKHABER Başkent Ankara sanayi, üretim, eğitim, sağlık gibi alanların yanı sıra aynı zamanda bir tarım şehri.

Bu büyük potansiyeli teşvik eden, destekleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ABB’nin tüm imkanlarını çiftçilerin emrine sunuyor.

Bu çerçevede çiftçilere her türlü destek ve teşvik sağlanıyor.

Destek ve üretim büyük

Ankara Büyükşehir Belediyesi tohum, fidan, fide, gübre desteği ile Ankara tarımını ayağa kaldırıyor.

Başken Mansur Yavaş’ın talimatıyla, kırsal mahallerde meralarda otlayan hayvanların su ihtiyacını karşılamak için içme suyu teknesi (SIVAT) montajı bile yapılıyor.

Böylece yerli üretici destekleniyor ve üretilen her türlü ürün de ortada bırakılmıyork; Başkent Market aracılığıyla Türkiye’nin her köşesine pazarlanıyor.

Çanıllılı Aktürk ailesi

Başkent Ankara’nın tarım ve hayvancılık potansiyeli, şehrin her köşesindeki alan ve mekanlarda değerlendiriliyor. Özellikle Ayaş ilçesinin bu alandaki potansiyeli Türkiye çapında biliniyor, tanınıyor.

Ayaş’ın Çanıllı Köyü ise tam bir tarım ve hayvancılık bölgesi.

Gerek sahip olduğu baraj gerekse tarım ve hayvancılığa uygun arazisi ile yörede yaşayanlara büyük tarım ve hayvancılık imkanı sunan Çanıllı’da yaşayan Ersin Aktürk ailesi ile birlikte Ankara ve Türkiye ekonomisine katkı sunuyor.

ABB’nin desteği önemli

Tarım konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu önemli imkanlardan faydalanan Aktürk ailesi, ABB desteği çerçevesinde edindiği domates fidelerinden elde ettiği ürünleri Başkent Ankara’nın her köşesine ulaştırıyor.

Aynı zamanda salatalık, biber, patlıcan, fasulye gibi sebzeler ve elma, armut, kayısı, erik, üzüm gibi meyvelerin de üretimini ve pazarlamasını yapan aile, Ankara’nın ‘ tarım kenti’ olduğunu belgeleyen bir faaliyet içinde.

Ailece üretim yapılıyor

Ailenin üretim ve pazarlama konusunda öncülüğünü yapan Ersin Aktürk, ANKHABER’e yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Kendimizi bildik bileli tarım ve hayvancılık ile uğraşırız. Allah bereket versin; üretiyor, satıyor ve kazanıyoruz. Devletimizin ve Ankara Büyükşehir Belediyemizin sağladığı imkanlarla gerek tarım gerekse hayvancılık alanında geçimimizi sağlıyoruz. Büyükşehir Belediyemizden aldığımız fide desteğiyle önemli bir domates üretimi yapıyoruz. Başkanımız Mansur Yavaş ve ekibine teşekkür ediyoruz.

Bu iş için ailece çalışıyoruz. Annem Neşe, babam Tekin Aktürk ve eşim Fatma, kızlarım Esen ile Gülşen, kardeşlerim İnici ile Name de tarım ve havyacılık faaliyeti içinde yerini alıyor. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.