Köy Enstitülü Abdullah Özkucur aramızdan ayrıldı

Yerel 12.08.2022 - 20:09, Güncelleme: 12.08.2022 - 20:09
 

Köy Enstitülü Abdullah Özkucur aramızdan ayrıldı

Sema KUMRULU Yaşayan en eski köy enstitülü, eğitim çınarı, yazar, şair Abdullah Özkucur 11 Ağustos 2022 tarihinde aramızdan ayrıldı.
Abdullah Özkucur, Konya'nın Beyşehir ilçesi, Üzümlü Köyü'nde 1920 yılında doğdu. İlkokulu kendi köyünde okuyan Özkucur, Eskişehir Çifteler Köy Enstitüsünü 1942 yılında bitirdi. Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nde açılan öğretmen yetiştirme kurslarına katıldı. Hasanoğlan Köy Enstitüsü yapımında çok emeği geçti. Abdullah Özkucur, Köy Enstitüleri'nin mimarı İsmail Hakkı Tonguç'un yetiştirdiği öncü kuşaktandı. Tonguç tarafından örnek yetiştirildi. Tonguç'un yüklediği bir misyonla, enstitüler kapatıldıktan sonra, 'Enstitüleri unutturmamak' adına yazdı, söyledi, etrafına hep ışık saçtı. 'Öğretmen Olacağım' 'Köy Enstitüleri Destanı' ve 'Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü' eserlerini kaleme aldı. Özkucur hayatı boyunca Tonguç'a layık olmak için çalıştı. Tek arzusu ise, ölümünden sonra Tonguç'un mezarına yakın bir yerde yatmaktı. Abdullah Özkucur öğretmenimiz, 13 Ağustos 2022 tarihinde Kocatepe Camii'nden alınarak Cebeci Asri Mezarlığı'nda Tonguç'un yanı başındaki mezarında sonsuzluğa uğurlanacak. Yapıtlarıyla bizleri yetiştiren, bir eğitim ustasına Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dilerim.
Sema KUMRULU Yaşayan en eski köy enstitülü, eğitim çınarı, yazar, şair Abdullah Özkucur 11 Ağustos 2022 tarihinde aramızdan ayrıldı.

Abdullah Özkucur, Konya'nın Beyşehir ilçesi, Üzümlü Köyü'nde 1920 yılında doğdu. İlkokulu kendi köyünde okuyan Özkucur, Eskişehir Çifteler Köy Enstitüsünü 1942 yılında bitirdi. Hasanoğlan Köy Enstitüsü'nde açılan öğretmen yetiştirme kurslarına katıldı. Hasanoğlan Köy Enstitüsü yapımında çok emeği geçti.

Abdullah Özkucur, Köy Enstitüleri'nin mimarı İsmail Hakkı Tonguç'un yetiştirdiği öncü kuşaktandı. Tonguç tarafından örnek yetiştirildi. Tonguç'un yüklediği bir misyonla, enstitüler kapatıldıktan sonra, 'Enstitüleri unutturmamak' adına yazdı, söyledi, etrafına hep ışık saçtı. 'Öğretmen Olacağım' ' Köy Enstitüleri Destanı' ve 'Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü' eserlerini kaleme aldı. Özkucur hayatı boyunca Tonguç'a layık olmak için çalıştı. Tek arzusu ise, ölümünden sonra Tonguç'un mezarına yakın bir yerde yatmaktı.

Abdullah Özkucur öğretmenimiz, 13 Ağustos 2022 tarihinde Kocatepe Camii'nden alınarak Cebeci Asri Mezarlığı'nda Tonguç'un yanı başındaki mezarında sonsuzluğa uğurlanacak.

Yapıtlarıyla bizleri yetiştiren, bir eğitim ustasına Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı dilerim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.