Orhan Aliyev: İslamiad’da sporcularımızdan madalya bekliyoruz

Spor Sahnesi 11.08.2022 - 09:54, Güncelleme: 11.08.2022 - 09:54
 

Orhan Aliyev: İslamiad’da sporcularımızdan madalya bekliyoruz

Azerbaycan Kickboks Federasyonu Başkanı Orhan Aliyev, 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda Azerbaycan’ında mücadele edeceğini belirterek, tüm sporculardan madalya beklediklerini söyledi.
Azerbaycan Kickboks Federasyonu Başkanı Orhan Aliyev, 16-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda Azerbaycan olarak iddialı olduklarını söyledi. Kickboks müsabakalarının yapılacağı İslamiad’da Azerbaycan’ın ana rakibi olan ülkelerin isimlerini açıklayan Aliyev, “Azerbaycan’ın kickboks ustaları, 16 Ağustos’ta 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda mücadele edecek. Şu anda milli takımımız Balakan ilçesinde bir eğitim kampında. Takımımız, ülkemizi Konya’da hem ‘düşük vuruş’ hem de ‘tam temas’ versiyonlarıyla temsil edecek. Toplamda 24 sporcu ve 5’i bir antrenörle temsil edilecek” dedi. Tüm sporculardan madalya beklediklerini söyleyen Aliyev, “İslamiad’da performans gösteren tüm sporcularımızdan madalya bekliyoruz. Bildiğiniz gibi burada performans sergileyen tüm sporcularımız son milli şampiyonlar. Bu müsabakada kardeş Türk sporcular ev sahibi olarak güçlü bir ekiple mücadele edecek. Aynı zamanda Özbekistan ve Kazakistan’dan gelen sporcular da iddialı performanslarıyla tüm kickboks müsabakalarında anılıyor. Ama buna rağmen milli takımımızda dünyaca ünlü sporcular var. Bu, bize Azerbaycanlı sporcuların kickboks yarışmalarında ana favoriler arasında olduğunu söylemek için sebep veriyor” diye konuştu. İslam Dayanışma Oyunları’na Azerbaycan Devleti tarafından özel ilgi gösterildiğini söyleyen Orhan Aliyev, yardımda bulunanlara teşekkür ederek, “Milli Meclis Başkan Yardımcısı, Federasyonun Onursal Başkanı Sayın Adil Aliyev’e, sporculara her zaman özel ilgi gösterdiği ve her zaman destek verdiği için ‘çok teşekkür ederim’ diyorum. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sporcularımızı eğitim kamplarına dahil etmede yardımcı oldukları için Bakan Farid Gayibov ve Yardımcısı Mariana Vasileva’ya teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Aliyev, Azerbaycan Kickboks Milli Takımı’nın 14 Ağustos’ta saat 10.30’da Konya’ya hareket edeceğini kaydetti.
Azerbaycan Kickboks Federasyonu Başkanı Orhan Aliyev, 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda Azerbaycan’ında mücadele edeceğini belirterek, tüm sporculardan madalya beklediklerini söyledi.

Azerbaycan Kickboks Federasyonu Başkanı Orhan Aliyev, 16-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda Azerbaycan olarak iddialı olduklarını söyledi.

Kickboks müsabakalarının yapılacağı İslamiad’da Azerbaycan’ın ana rakibi olan ülkelerin isimlerini açıklayan Aliyev, “Azerbaycan’ın kickboks ustaları, 16 Ağustos’ta 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda mücadele edecek. Şu anda milli takımımız Balakan ilçesinde bir eğitim kampında. Takımımız, ülkemizi Konya’da hem ‘düşük vuruş’ hem de ‘tam temas’ versiyonlarıyla temsil edecek. Toplamda 24 sporcu ve 5’i bir antrenörle temsil edilecek” dedi.

Tüm sporculardan madalya beklediklerini söyleyen Aliyev, “İslamiad’da performans gösteren tüm sporcularımızdan madalya bekliyoruz. Bildiğiniz gibi burada performans sergileyen tüm sporcularımız son milli şampiyonlar. Bu müsabakada kardeş Türk sporcular ev sahibi olarak güçlü bir ekiple mücadele edecek. Aynı zamanda Özbekistan ve Kazakistan’dan gelen sporcular da iddialı performanslarıyla tüm kickboks müsabakalarında anılıyor. Ama buna rağmen milli takımımızda dünyaca ünlü sporcular var. Bu, bize Azerbaycanlı sporcuların kickboks yarışmalarında ana favoriler arasında olduğunu söylemek için sebep veriyor” diye konuştu.

İslam Dayanışma Oyunları’na Azerbaycan Devleti tarafından özel ilgi gösterildiğini söyleyen Orhan Aliyev, yardımda bulunanlara teşekkür ederek, “Milli Meclis Başkan Yardımcısı, Federasyonun Onursal Başkanı Sayın Adil Aliyev’e, sporculara her zaman özel ilgi gösterdiği ve her zaman destek verdiği için ‘çok teşekkür ederim’ diyorum. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sporcularımızı eğitim kamplarına dahil etmede yardımcı oldukları için Bakan Farid Gayibov ve Yardımcısı Mariana Vasileva’ya teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Aliyev, Azerbaycan Kickboks Milli Takımı’nın 14 Ağustos’ta saat 10.30’da Konya’ya hareket edeceğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.