TDV KAGEM “Yaz Okulu”na büyük ilgi

Güncel 10.08.2022 - 13:12, Güncelleme: 10.08.2022 - 13:12
 

TDV KAGEM “Yaz Okulu”na büyük ilgi

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen TDV KAGEM yaz okulu bu sene de gençler ve velilerden tam puan aldı.
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezince (KAGEM) ortaokul ve lise grubu kız ve erkek öğrencilere yönelik düzenlenen yaz okulu büyük ilgi gördü. 20 Haziran- 5 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen yaz okulunda Kur'an-ı Kerim, din ve hayat derslerinin yanı sıra bilimden sanata, iletişimden değerler eğitimine, psikolojiden edebiyata, spor etkinliklerinden atölye çalışmalarına ve gezilere kadar pek çok etkinlik yapıldı. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, KAGEM tarafından ortaokul ve lise grubu öğrencilerine yönelik bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve geçtiğimiz hafta tamamlanan yaz okulu programıyla ilgili bilgi verdi. Eğitimlerin bu yıl ortaokul ve lise öğrencileri ayrı ayrı olmak üzere iki periyot şeklinde yapıldığını belirten Turan, “Ortaokul ve lise olmak üzere bu yaz yaklaşık yüz gencimizi iki ayrı zamanda yüz yüze KAGEM’de ağırladık. Yaz okulu projemizi 23 farklı alanda 45 uzman eğitmen kadrosu eşliğinde gerçekleştirdik. En güzel yanı da bu uzman eğitmen kadromuzun hepsinin bu işi tamamen gönüllülük esası ile gerçekleştirmiş olması. Tüm eğitmenlerimize de bu anlamda Türkiye Diyanet Vakfımız adına teşekkürü bir borç biliyorum” dedi. Yaz okulunda gençlerin eğlenirken öğrendiğini belirten Turan şöyle devam etti: “Eğitimin bir bütün olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla öğrenmenin salt bilgiden ibaret olmadığını biliyoruz. Bu sebeple yaz okulumuzda gençlerin eğlenirken öğrenebilecekleri aynı zamanda kendilerinin de birebir içinde aktif rol alıp düşüncelerini özgürce ifade edebilecekleri bir program içeriği oluşturmaya çalıştık. Her yıl gençlerle yaptığımız istişareler ışığında bir sonraki yıla hazırlanıyoruz. Öğrenci ve velilerden gelen olumlu dönüşlerle de başarılı olduğumuzu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bu da bizim için hem gurur hem de mutluluk kaynağı.” Turan, Vakfın KAGEM birimi tarafından İstanbul, İzmir, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa şubeleri ile eş zamanlı olarak başlatılan yaz okulu projesinden yaklaşık 500 gencin faydalandığını söyledi.
Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen TDV KAGEM yaz okulu bu sene de gençler ve velilerden tam puan aldı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezince (KAGEM) ortaokul ve lise grubu kız ve erkek öğrencilere yönelik düzenlenen yaz okulu büyük ilgi gördü.

20 Haziran- 5 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen yaz okulunda Kur'an-ı Kerim, din ve hayat derslerinin yanı sıra bilimden sanata, iletişimden değerler eğitimine, psikolojiden edebiyata, spor etkinliklerinden atölye çalışmalarına ve gezilere kadar pek çok etkinlik yapıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, KAGEM tarafından ortaokul ve lise grubu öğrencilerine yönelik bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve geçtiğimiz hafta tamamlanan yaz okulu programıyla ilgili bilgi verdi.

Eğitimlerin bu yıl ortaokul ve lise öğrencileri ayrı ayrı olmak üzere iki periyot şeklinde yapıldığını belirten Turan, “Ortaokul ve lise olmak üzere bu yaz yaklaşık yüz gencimizi iki ayrı zamanda yüz yüze KAGEM’de ağırladık. Yaz okulu projemizi 23 farklı alanda 45 uzman eğitmen kadrosu eşliğinde gerçekleştirdik. En güzel yanı da bu uzman eğitmen kadromuzun hepsinin bu işi tamamen gönüllülük esası ile gerçekleştirmiş olması. Tüm eğitmenlerimize de bu anlamda Türkiye Diyanet Vakfımız adına teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Yaz okulunda gençlerin eğlenirken öğrendiğini belirten Turan şöyle devam etti: “Eğitimin bir bütün olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla öğrenmenin salt bilgiden ibaret olmadığını biliyoruz. Bu sebeple yaz okulumuzda gençlerin eğlenirken öğrenebilecekleri aynı zamanda kendilerinin de birebir içinde aktif rol alıp düşüncelerini özgürce ifade edebilecekleri bir program içeriği oluşturmaya çalıştık. Her yıl gençlerle yaptığımız istişareler ışığında bir sonraki yıla hazırlanıyoruz. Öğrenci ve velilerden gelen olumlu dönüşlerle de başarılı olduğumuzu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bu da bizim için hem gurur hem de mutluluk kaynağı.”

Turan, Vakfın KAGEM birimi tarafından İstanbul, İzmir, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa şubeleri ile eş zamanlı olarak başlatılan yaz okulu projesinden yaklaşık 500 gencin faydalandığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.