Cahit Koççoban'ın Türkan Saylan Anıtı

Kültür-Sanat 05.08.2022 - 09:27, Güncelleme: 05.08.2022 - 09:27
 

Cahit Koççoban'ın Türkan Saylan Anıtı

Sema KUMRULU Seferihisar'da bulunan Türkan Saylan anıtı tam bir yıl önce, sanatçı Cahit Koççoban tarafından inşa edilerek ilçeye armağan edildi ve Cumhuriyet Meydanı'nda muhteşem görüntüsüyle ölümsüzleşti.
  Tokat/Zile doğumlu olan Heykeltıraş ve Ressam Cahit Koççoban, İzmir Resim Heykel Müzesi Müdürü görevinden emekli olduktan sonra Seferihisar'a yerleşti. 2009 yılında kurmuş olduğu atölyesiyle Seferihisarlıların bilgesi, Cahit hocası oldu. Cahit Koççoban, Sivas'ın Banaz ilçesine yapmış olduğu 8 metre yüksekliğindeki Pir Sultan Abdal heykel çalışması ile biliniyor. İzmir'den Seferihisar'a giderken yol üstünde kadınlar heykeli, Seferihisar sığacık kavşağında sepetinde mandalina taşıyan iki kadının heykeli, Seferihisar'a gelindiğinde Tugay'ın duvarı boyunca uzanan rölyefi hep onun eseri. Seferihisar'ın daha birçok yerinde Cahit hocadan izler var. En son eseri ise ilçeye armağan ettiği Türkan Saylan anıtı oldu.20 Ağustos 2021 tarihinde açılışı yapılan anıt Seferihisar Cumhuriyet Meydanı'nda yerini aldı. Eğitim ve sağlık alanında yaptığı kıymetli çalışmaları ile binlerce hayata ışık olan Türkan Saylan kalbimizde yaşıyor. Onu ölümsüzleştiren Sanatçımız Cahit Koççoban'ı kutlarız.  Sağlık ve sanatla kalalım.
Sema KUMRULU Seferihisar'da bulunan Türkan Saylan anıtı tam bir yıl önce, sanatçı Cahit Koççoban tarafından inşa edilerek ilçeye armağan edildi ve Cumhuriyet Meydanı'nda muhteşem görüntüsüyle ölümsüzleşti.

 

Tokat/Zile doğumlu olan Heykeltıraş ve Ressam Cahit Koççoban, İzmir Resim Heykel Müzesi Müdürü görevinden emekli olduktan sonra Seferihisar'a yerleşti. 2009 yılında kurmuş olduğu atölyesiyle Seferihisarlıların bilgesi, Cahit hocası oldu.

Cahit Koççoban, Sivas'ın Banaz ilçesine yapmış olduğu 8 metre yüksekliğindeki Pir Sultan Abdal heykel çalışması ile biliniyor. İzmir'den Seferihisar'a giderken yol üstünde kadınlar heykeli, Seferihisar sığacık kavşağında sepetinde mandalina taşıyan iki kadının heykeli, Seferihisar'a gelindiğinde Tugay'ın duvarı boyunca uzanan rölyefi hep onun eseri.

Seferihisar'ın daha birçok yerinde Cahit hocadan izler var. En son eseri ise ilçeye armağan ettiği Türkan Saylan anıtı oldu.20 Ağustos 2021 tarihinde açılışı yapılan anıt Seferihisar Cumhuriyet Meydanı'nda yerini aldı.

Eğitim ve sağlık alanında yaptığı kıymetli çalışmaları ile binlerce hayata ışık olan Türkan Saylan kalbimizde yaşıyor. Onu ölümsüzleştiren Sanatçımız Cahit Koççoban'ı kutlarız.  Sağlık ve sanatla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.