AKK SözONda'nın konuğu Oktay Vural oldu

Ankara 01.08.2022 - 23:10, Güncelleme: 01.08.2022 - 23:10
 

AKK SözONda'nın konuğu Oktay Vural oldu

Ankara Kent Konseyi Kent Atölyesi “SözONda” deneyim paylaşımı programlarının ‘Söz Meclisten Dışarı’ başlıklı bölüm konuğu Ulaştırma Eski Bakanı Oktay Vural oldu.
Siyasetçi, hukukçu, bürokrat ve akademisyen Dr. Oktay Vural ile gerçekleştirilen, moderatörlüğünü Ankara Kent Konseyi Danışma Kurulu Üyesi Özlem Gürses’in yaptığı program, Gençlik Parkı Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirildi.   “Ankara Bir Milletin Kalbinin Attığı Yer”   Vural, sözlerine “1973’ten bu yana Ankara’da yaşadım. Ankara, benim için açıkçası lise hayatımdan sonraki bütün ailemin yaşadığı bir Kent” diyerek başladı.   Kariyeri ile Ankara ilişkisini ise “Açıkçası Ankara hem ailemin yaşadığı ama aynı zamanda bir bürokrat olarak da görev yaptığım bir Kent. Botaş Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Tügsaş Genel Müdürlüğü, Enerji Bakanlığı Müşavirliği, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu derken Ankara’nın bürokrasi havasıyla yetişmiş, siyaset dünyasıyla iç içe olmuş bir geçmişim var.” ifadeleriyle vurguladı.   Kendisi için Ankara’nın öneminden bahsederken “Aslında Ankara bir coğrafya değil de belki de şöyle; Yakup Kadri söylüyor “Ankara bir milletin kalbinin attığı yer”. Yani bir coğrafyanın ötesinde benim için siyaset dünyamı şekillendiren değerlerin kalbinin attığı yeri temsil ediyor aynı zamanda. Bu bakımdan benim için son derece önemli” dedi.   Dr. Vural, Fransız Gazeteci Gaulis’in “Ankara ve Mustafa Kemal iki isimdir, tükenmez bir zaferi temsil ederler” sözlerini de ifadelerine ekledi.   Oktay Vural, sözlerinde kent konseyleri ile ilgili “Milli egemenliği tesis etmek için halkın iradesine ihtiyaç var, demokrasiye ihtiyaç var. Halkın kararlara katılmasını sağlamak için de demokrasiye ihtiyaç var. Dolayısıyla bugün kent konseyi altında birçok insan bir araya geliyor, fikirlerini söylüyorsa katılıyor, dolayısıyla bir irade belirtiyor” ifadelerine yer verdi.   Program sonunda, Ankara Kent Konseyi’ne bağlı Meclis ve Çalışma Grubu Sözcüleri günün anısına Oktay Vural’a plaket verdi.
Ankara Kent Konseyi Kent Atölyesi “SözONda” deneyim paylaşımı programlarının ‘Söz Meclisten Dışarı’ başlıklı bölüm konuğu Ulaştırma Eski Bakanı Oktay Vural oldu.
Siyasetçi, hukukçu, bürokrat ve akademisyen Dr. Oktay Vural ile gerçekleştirilen, moderatörlüğünü Ankara Kent Konseyi Danışma Kurulu Üyesi Özlem Gürses’in yaptığı program, Gençlik Parkı Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirildi.
 
“Ankara Bir Milletin Kalbinin Attığı Yer”
 
Vural, sözlerine “1973’ten bu yana Ankara’da yaşadım. Ankara, benim için açıkçası lise hayatımdan sonraki bütün ailemin yaşadığı bir Kent” diyerek başladı.
 
Kariyeri ile Ankara ilişkisini ise “Açıkçası Ankara hem ailemin yaşadığı ama aynı zamanda bir bürokrat olarak da görev yaptığım bir Kent. Botaş Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Tügsaş Genel Müdürlüğü, Enerji Bakanlığı Müşavirliği, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu derken Ankara’nın bürokrasi havasıyla yetişmiş, siyaset dünyasıyla iç içe olmuş bir geçmişim var.” ifadeleriyle vurguladı.
 
Kendisi için Ankara’nın öneminden bahsederken “Aslında Ankara bir coğrafya değil de belki de şöyle; Yakup Kadri söylüyor “Ankara bir milletin kalbinin attığı yer”. Yani bir coğrafyanın ötesinde benim için siyaset dünyamı şekillendiren değerlerin kalbinin attığı yeri temsil ediyor aynı zamanda. Bu bakımdan benim için son derece önemli” dedi.
 
Dr. Vural, Fransız Gazeteci Gaulis’in “Ankara ve Mustafa Kemal iki isimdir, tükenmez bir zaferi temsil ederler” sözlerini de ifadelerine ekledi.
 
Oktay Vural, sözlerinde kent konseyleri ile ilgili “Milli egemenliği tesis etmek için halkın iradesine ihtiyaç var, demokrasiye ihtiyaç var. Halkın kararlara katılmasını sağlamak için de demokrasiye ihtiyaç var. Dolayısıyla bugün kent konseyi altında birçok insan bir araya geliyor, fikirlerini söylüyorsa katılıyor, dolayısıyla bir irade belirtiyor” ifadelerine yer verdi.
 
Program sonunda, Ankara Kent Konseyi’ne bağlı Meclis ve Çalışma Grubu Sözcüleri günün anısına Oktay Vural’a plaket verdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.