Mustafa İbişoğlu: Bayramlarda acı değil huzur yaşayalım

Çalışma Hayatı 08.07.2022 - 12:00, Güncelleme: 08.07.2022 - 12:00
 

Mustafa İbişoğlu: Bayramlarda acı değil huzur yaşayalım

Kuzey Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (KUZAFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İbişoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, yaz ortasında özellikle Karadeniz Bölgesinde yaşanan sel felaketleriyle ortaya çıkan can ve mal kayıplarına dikkat çekti.
ANKHABER “Bayramlarda acı değil huzur yaşayalım” diyen Mustafa İbişoğlu, aynı acıların gelecekte yaşanmaması için önlemler alınması gerektiğini belirttiği mesajında şu ifadeleri kullandı: Felaketin bilançosu çok ağır oldu “Kurban Bayramına sel felaketi ile ortaya çıkan acıların yürek yakan manzarasıyla giriyoruz. Birçok insan ya hayatını kaybetti ya da kayıp. Bin 80 konut, 516 iş yeri ve 35 araç zarar görürken, resmi rakamlara yansıyan hesaplamalara göre toplam maddi zarar 4,2 milyar lirayı buluyor. Milletimizin başı sağ olsun, geçmiş olsun.” Kurban Bayramı gibi manevi yönden önem ve anlam taşıyan günlerin dayanışma, kardeşlik ve karşılıklı sevgi duygularını artırdığını belirten Mustafa İbişoğlu, koronavirüs salgını sonrası oluşan yeni ortamda virüse karşı dikkatli olunması ve üretime önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Üretim, yatırım ve hayat pahalılığı İbişoğlu mesajının sonunda şu ifadelere yer verdi: “Bir toplumu ayakta tutan,  güçlü kılan şey insanlar arasındaki bağların sağlamlığıdır. Bunun için de sağlıklı bir toplumsal, siyasal ve ekonomik ortam gerekir. Siyaseten oluşan ortam toplumu geriyor, insanları huzursuz ediyor. Ekonomik koşullar artık tahammül edilemez boyutlara ulaştı. Hayat pahalılığı kitleleri perişan ederken enflasyonda dünya şampiyonluğu getirdi. Tüm bunların sonunda toplum hak etmediği ağır bir fatura ödemek zorunda bırakıldı. Üretimde, yatırımda, tarımda yaşanan sorunlar, önlem alınmazsa gelecekte daha büyük sıkıntılar yaşanacağını gösteriyor. Bayramların özü: Sevgi ve huzur Kurban Bayramı paylaşmak, kardeşlik ve dayanışmanın adıdır. Özünde sevgi vardır, huzur vardır. Ancak bu güzellikler tam olarak yaşanamıyor. KUZAFED olarak, milletimizin Kurban Bayramını kutluyor; daha iyi koşullara sahip bir Türkiye’de nice bayramlara ulaşmayı diliyoruz.”
Kuzey Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (KUZAFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İbişoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, yaz ortasında özellikle Karadeniz Bölgesinde yaşanan sel felaketleriyle ortaya çıkan can ve mal kayıplarına dikkat çekti.

ANKHABER

“Bayramlarda acı değil huzur yaşayalım” diyen Mustafa İbişoğlu, aynı acıların gelecekte yaşanmaması için önlemler alınması gerektiğini belirttiği mesajında şu ifadeleri kullandı:

Felaketin bilançosu çok ağır oldu

“Kurban Bayramına sel felaketi ile ortaya çıkan acıların yürek yakan manzarasıyla giriyoruz. Birçok insan ya hayatını kaybetti ya da kayıp. Bin 80 konut, 516 iş yeri ve 35 araç zarar görürken, resmi rakamlara yansıyan hesaplamalara göre toplam maddi zarar 4,2 milyar lirayı buluyor. Milletimizin başı sağ olsun, geçmiş olsun.”

Kurban Bayramı gibi manevi yönden önem ve anlam taşıyan günlerin dayanışma, kardeşlik ve karşılıklı sevgi duygularını artırdığını belirten Mustafa İbişoğlu, koronavirüs salgını sonrası oluşan yeni ortamda virüse karşı dikkatli olunması ve üretime önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Üretim, yatırım ve hayat pahalılığı

İbişoğlu mesajının sonunda şu ifadelere yer verdi:

“Bir toplumu ayakta tutan,  güçlü kılan şey insanlar arasındaki bağların sağlamlığıdır. Bunun için de sağlıklı bir toplumsal, siyasal ve ekonomik ortam gerekir. Siyaseten oluşan ortam toplumu geriyor, insanları huzursuz ediyor. Ekonomik koşullar artık tahammül edilemez boyutlara ulaştı. Hayat pahalılığı kitleleri perişan ederken enflasyonda dünya şampiyonluğu getirdi. Tüm bunların sonunda toplum hak etmediği ağır bir fatura ödemek zorunda bırakıldı. Üretimde, yatırımda, tarımda yaşanan sorunlar, önlem alınmazsa gelecekte daha büyük sıkıntılar yaşanacağını gösteriyor.

Bayramların özü: Sevgi ve huzur

Kurban Bayramı paylaşmak, kardeşlik ve dayanışmanın adıdır. Özünde sevgi vardır, huzur vardır. Ancak bu güzellikler tam olarak yaşanamıyor.

KUZAFED olarak, milletimizin Kurban Bayramını kutluyor; daha iyi koşullara sahip bir Türkiye’de nice bayramlara ulaşmayı diliyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.