TOGO Kuleleri yıkılacak

Ankara 08.07.2022 - 11:18, Güncelleme: 08.07.2022 - 11:23
 

TOGO Kuleleri yıkılacak

Ankara’da tartışılan TOGO Kuleleri’yle ilgili kritik bir karar daha alındı...
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 12 Ağustos 2018 tarihinde TOGO Kuleleri’nin bulunduğu alana ilişkin alınan “1,50 emsale düşürülmesi” kararına karşı yapılan itirazın reddine ilişkin işleme karşı açılan dava sonuçlandı. Daha önce Ankara Bölge Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesince alınan davanın reddine kararının ardından Danıştay 6. Dairesi, bu kararı oy birliği ile “kesin” olarak onadı. Karar sonrası emsal 2.10’a göre yapılan, plan notlarıyla emsal 9.98’i bulan yapının yıkımının önünde hiçbir engel kalmadı. Emsal artışı ve plan notlarının iptali kararının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynakları, yıkım süreci için prosedürün uygulanmaya başlandığını ve bürokratik işlemlerin ardından harekete geçileceğini açıkladı. Daha önce ABB Başkanı Mansur Yavaş Başkanlığında TOGO Kulelerine ilişkin gerçekleştirilen encümen toplantısı sonucunda mühürlü olan kulelerin yıkım kararı alınmıştı.
Ankara’da tartışılan TOGO Kuleleri’yle ilgili kritik bir karar daha alındı...

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 12 Ağustos 2018 tarihinde TOGO Kuleleri’nin bulunduğu alana ilişkin alınan “1,50 emsale düşürülmesi” kararına karşı yapılan itirazın reddine ilişkin işleme karşı açılan dava sonuçlandı. Daha önce Ankara Bölge Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesince alınan davanın reddine kararının ardından Danıştay 6. Dairesi, bu kararı oy birliği ile “kesin” olarak onadı. Karar sonrası emsal 2.10’a göre yapılan, plan notlarıyla emsal 9.98’i bulan yapının yıkımının önünde hiçbir engel kalmadı.

Emsal artışı ve plan notlarının iptali kararının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi kaynakları, yıkım süreci için prosedürün uygulanmaya başlandığını ve bürokratik işlemlerin ardından harekete geçileceğini açıkladı.

Daha önce ABB Başkanı Mansur Yavaş Başkanlığında TOGO Kulelerine ilişkin gerçekleştirilen encümen toplantısı sonucunda mühürlü olan kulelerin yıkım kararı alınmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.