Fesih Zeki Mert’ten yaşamsal yatırımlar

Çalışma Hayatı 07.07.2022 - 08:08, Güncelleme: 07.07.2022 - 08:08
 

Fesih Zeki Mert’ten yaşamsal yatırımlar

Kanada’nın en başarılı ilk 50 şirketinden biri olan Van Horne Construction’un Yönetim Kurulu Başkanı Türk iş insanı Fesih Zeki Mert, hedeflerinin en başarılı 10 şirket arasına girmek olduğunu söyledi. Mert, ülkesi Türkiye’ye borcunu dev yatırımlar, örnek projelerle ödemek istiyor.
ANKHABER Ankara’da görev yapan medya mensuplarıyla kahvaltılı sohbet toplantısında buluşan Mert, Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Hasanova köyünden başlayıp İngiltere ve oradan Kanada’ya uzanan hayatının nasıl büyük bir başarı hikayesine dönüştüğünü anlattı. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Fesih Zeki Mert, “Genç, dinamik, çalışkan bir ekibimiz var. Planlı, sonuç odaklı iş anlayışı ile kısa sürede Kanada’nın en başarılı 50 şirketinden biri olduk. En başarılı ilk 10 şirket arasına girme hedefimize ulaşacağımızdan da hiç kuşkum yok” dedi. Hayallerinin peşine düştü Hayallerine peşine düşüp 2000 yılında İngiltere’ye gittiğini, iki yıl kadar bu ülkede kaldıktan sonra bir arkadaşının tavsiyesiyle Kanada’ya geçtiğini belirten Mert, bu süreçte yaşadıklarını ve çalıştığı şirkete nasıl sahip olduğunu anlattı. İş ararken önünden geçtiği şirketin kapısından içeri girip iş istediğini ve başvurusunun kabul edildiğini aktaran Fesih Zeki Mert, 1973’te kurulan ve köklü bir şirket olan Van Horne Construction’un önce yarısını sonra tamamını satım aldığını söyledi. Yeniden yapılanma ve… Şirketi aldıktan sonra hedefler belirlediğini ve yeni bir yapılanmaya gittiğini dile getiren Mert, hantallaşmış yapıyı hareketlendirecek bir gençleştirmeye gittiğini anlatırken şöyle konuştu: “Gençlere önem ve öncelik vermenin yanında yüzde 50 kadın kotası uygulamaya başladık. Bunun olumlu yansımalarını kısa sürede gördük ve Van Horne Construction’u, en başarılı 50 şirketi arasına taşıdık. Kanada’nın askeri havalimanı, okulları ve hastanelerini biz inşa ediyoruz. Hedefimiz en başarılı ilk 10 şirket arasına girmek. Genç, dinamik, çalışkan ekibimizle bunu da başaracağımızdan kuşkum yok.” Ankara, İstanbul, Bingöl… Kanada’daki başarılı gidişi, Van Horne Construction’u uluslararası bir şirket haline getirerek taçlandırmak istediğini ifade eden Mert, bu çerçevede Rusya, Kazakistan, Avrupa, BAE ve Moğolistan’a giderek araştırmalarda bulunduğunu söyledi. “Türkiye’de özellikle de İstanbul, Ankara ve doğduğum yer olan Bingöl’de yatırım yapma fikri uzun süre aklımdaydı. Bu bir vatan borcu idi, ahde vefa idi” diyen Fesih Zeki Mert şunları anlattı: “Türkiye’deki yatırımların İstanbul ayağı için Kadıköy’e şubemizi açtık. Çok iyi gidiyor. Yakında beşince projemize başlayacağız. Bingöl’de de 140 daireli bir proje başlattık. Ankara’da büro kurma ve yatırım alanlarını araştırma çalışmalarımız sürüyor. Herkesin yaptığından farklı bir mimariyle gerçekleştiriyoruz projelerimizi. Kanada’da ödül almış projemizi Bingöl’e uyarlamak istedik. Amaç sadece para değil, şehrin estetiğine katkı sağlamak istedik. Bu yıl Bingöl’deki yatırımlarımız daha da artacak. Bunları yaparken bir hayalim de şudur: Bingöl’de işsiz gencimiz kalmasın.”
Kanada’nın en başarılı ilk 50 şirketinden biri olan Van Horne Construction’un Yönetim Kurulu Başkanı Türk iş insanı Fesih Zeki Mert, hedeflerinin en başarılı 10 şirket arasına girmek olduğunu söyledi. Mert, ülkesi Türkiye’ye borcunu dev yatırımlar, örnek projelerle ödemek istiyor.

ANKHABER

Ankara’da görev yapan medya mensuplarıyla kahvaltılı sohbet toplantısında buluşan Mert, Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Hasanova köyünden başlayıp İngiltere ve oradan Kanada’ya uzanan hayatının nasıl büyük bir başarı hikayesine dönüştüğünü anlattı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Fesih Zeki Mert, “Genç, dinamik, çalışkan bir ekibimiz var. Planlı, sonuç odaklı iş anlayışı ile kısa sürede Kanada’nın en başarılı 50 şirketinden biri olduk. En başarılı ilk 10 şirket arasına girme hedefimize ulaşacağımızdan da hiç kuşkum yok” dedi.

Hayallerinin peşine düştü

Hayallerine peşine düşüp 2000 yılında İngiltere’ye gittiğini, iki yıl kadar bu ülkede kaldıktan sonra bir arkadaşının tavsiyesiyle Kanada’ya geçtiğini belirten Mert, bu süreçte yaşadıklarını ve çalıştığı şirkete nasıl sahip olduğunu anlattı.

İş ararken önünden geçtiği şirketin kapısından içeri girip iş istediğini ve başvurusunun kabul edildiğini aktaran Fesih Zeki Mert, 1973’te kurulan ve köklü bir şirket olan Van Horne Construction’un önce yarısını sonra tamamını satım aldığını söyledi.

Yeniden yapılanma ve…

Şirketi aldıktan sonra hedefler belirlediğini ve yeni bir yapılanmaya gittiğini dile getiren Mert, hantallaşmış yapıyı hareketlendirecek bir gençleştirmeye gittiğini anlatırken şöyle konuştu:

“Gençlere önem ve öncelik vermenin yanında yüzde 50 kadın kotası uygulamaya başladık. Bunun olumlu yansımalarını kısa sürede gördük ve Van Horne Construction’u, en başarılı 50 şirketi arasına taşıdık. Kanada’nın askeri havalimanı, okulları ve hastanelerini biz inşa ediyoruz. Hedefimiz en başarılı ilk 10 şirket arasına girmek. Genç, dinamik, çalışkan ekibimizle bunu da başaracağımızdan kuşkum yok.”

Ankara, İstanbul, Bingöl…

Kanada’daki başarılı gidişi, Van Horne Construction’u uluslararası bir şirket haline getirerek taçlandırmak istediğini ifade eden Mert, bu çerçevede Rusya, Kazakistan, Avrupa, BAE ve Moğolistan’a giderek araştırmalarda bulunduğunu söyledi.

“Türkiye’de özellikle de İstanbul, Ankara ve doğduğum yer olan Bingöl’de yatırım yapma fikri uzun süre aklımdaydı. Bu bir vatan borcu idi, ahde vefa idi” diyen Fesih Zeki Mert şunları anlattı:

“Türkiye’deki yatırımların İstanbul ayağı için Kadıköy’e şubemizi açtık. Çok iyi gidiyor. Yakında beşince projemize başlayacağız. Bingöl’de de 140 daireli bir proje başlattık. Ankara’da büro kurma ve yatırım alanlarını araştırma çalışmalarımız sürüyor. Herkesin yaptığından farklı bir mimariyle gerçekleştiriyoruz projelerimizi. Kanada’da ödül almış projemizi Bingöl’e uyarlamak istedik. Amaç sadece para değil, şehrin estetiğine katkı sağlamak istedik. Bu yıl Bingöl’deki yatırımlarımız daha da artacak. Bunları yaparken bir hayalim de şudur: Bingöl’de işsiz gencimiz kalmasın.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.