Nevzat Ceylan’ın ‘anıt ağaç’ isyanı!

Ankara 04.07.2022 - 08:29, Güncelleme: 04.07.2022 - 08:29
 

Nevzat Ceylan’ın ‘anıt ağaç’ isyanı!

Nallıhan’da hüzün var... AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan’ın, “Anıt ağaç alanı milli park olmalı” dediği yerde ağaç kesimi yaşandı. Nevzat Ceylan olaya tepki gösterirken ağaç kesimini ‘katliam’ olarak nitelendirdi ve örtbas etmek isteyenleri Allah’a havale ettiğini kaydetti.
ANKHABER Kendisi de bir Nallıhanlı olan Nevzat Ceylan konuyla ilgili paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin tek Anıt Ağaç Müzesi olan Nallıhan Sarıçalı Dağı’nda çapları 70 ile 140 cm, yaşları 500 ile 1200 olan 50’ye yakın anıt ağaç Orman İşletmesi tarafından kesilmiştir. Bu katliamı meslek taasubu içinde örtbas etmeye çalışanları Allah’a havale ediyorum.” Milletvekilleri ile ziyaret… Nevzat Ceylan, 2020 yılının son günlerinde, TBMM’de birlikte görev yaptığı AK Parti Ankara milletvekilleri Orhan Yeğin, Asuman Erdoğan ve Zeynep Yıldız ile birlikte Sarıçalı Dağı’ndaki anıt ağaç alanlarını gezmiş, önemli mesajlar vermişti. Nevzat Ceylan, Hürriyet Ankara’ya yaptığı açıklamada da (01.12.2020), Nallıhan Sarıçalı Dağı’ndaki 700-800 yıllık anıt ağaçların bulunduğu alanın milli park olması gerektiğini söylemişti. Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, bölgeyle ilgili bilgi verirken şunları belirtmişti: “Nallıhan Sarıçalı Dağı, bin 740 metre rakım ile bölgenin en yüksek dağı. Kuzeydoğu tarafında ve eteklerinde yol olmadığı için uzun bir tırmanıştan sonra ancak ulaşılabiliyor. 700-800 yaşlarında 600 civarında; karaçam, meşe, ardıç, fındık ağaçları var. Türkiye’de nadir bulunan ormanlardan biri olan Sarıçalı Dağı’nı tüm doğa tutkunları görmeli. Olağanüstü çapta anıt ağaçları barındırması, onlarca bitki çeşidinin bulunması ve önemli bir mağaraya da ev sahipliği yapmasından dolayı açık hava canlı ağaç müzesi özelliğine sahip.”
Nallıhan’da hüzün var... AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan’ın, “Anıt ağaç alanı milli park olmalı” dediği yerde ağaç kesimi yaşandı. Nevzat Ceylan olaya tepki gösterirken ağaç kesimini ‘katliam’ olarak nitelendirdi ve örtbas etmek isteyenleri Allah’a havale ettiğini kaydetti.

ANKHABER

Kendisi de bir Nallıhanlı olan Nevzat Ceylan konuyla ilgili paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizin tek Anıt Ağaç Müzesi olan Nallıhan Sarıçalı Dağı’nda çapları 70 ile 140 cm, yaşları 500 ile 1200 olan 50’ye yakın anıt ağaç Orman İşletmesi tarafından kesilmiştir. Bu katliamı meslek taasubu içinde örtbas etmeye çalışanları Allah’a havale ediyorum.”

Milletvekilleri ile ziyaret…

Nevzat Ceylan, 2020 yılının son günlerinde, TBMM’de birlikte görev yaptığı AK Parti Ankara milletvekilleri Orhan Yeğin, Asuman Erdoğan ve Zeynep Yıldız ile birlikte Sarıçalı Dağı’ndaki anıt ağaç alanlarını gezmiş, önemli mesajlar vermişti.

Nevzat Ceylan, Hürriyet Ankara’ya yaptığı açıklamada da (01.12.2020), Nallıhan Sarıçalı Dağı’ndaki 700-800 yıllık anıt ağaçların bulunduğu alanın milli park olması gerektiğini söylemişti.

Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, bölgeyle ilgili bilgi verirken şunları belirtmişti:

Nallıhan Sarıçalı Dağı, bin 740 metre rakım ile bölgenin en yüksek dağı. Kuzeydoğu tarafında ve eteklerinde yol olmadığı için uzun bir tırmanıştan sonra ancak ulaşılabiliyor. 700-800 yaşlarında 600 civarında; karaçam, meşe, ardıç, fındık ağaçları var. Türkiye’de nadir bulunan ormanlardan biri olan Sarıçalı Dağı’nı tüm doğa tutkunları görmeli. Olağanüstü çapta anıt ağaçları barındırması, onlarca bitki çeşidinin bulunması ve önemli bir mağaraya da ev sahipliği yapmasından dolayı açık hava canlı ağaç müzesi özelliğine sahip.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.