Mustafa İbişoğlu: Karadeniz’de yaralar sarılmalı

Yerel 03.07.2022 - 08:43, Güncelleme: 03.07.2022 - 11:28
 

Mustafa İbişoğlu: Karadeniz’de yaralar sarılmalı

Kuzey Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (KUZAFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İbişoğlu, yaz ortasında Karadeniz Bölgesinde can ve mal kayıplarına yol açan sel ve heyelan felaketleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, bölgede meydana gelen zararların karşılanmasını ve yaraların bir an önce sarılmasını istedi.
ANKHABER Özellikle 26-27 Haziran’da Kastamonu, Bartın, Düzce, Sinop, Zonguldak ve Samsun başta olmak üzere pek yöreye 24 saat içerisinde metrekare başına düşen aşırı yağış sonucu can ve mal kayıplarının yaşandığını hatırlatan Mustafa İbişoğlu, “Hiçbir şey kaybolan canları getirmez. Ancak meydana gelen zarar ziyanın karşılanması mağdur olan insanlarımızın hayata tutunması bakımından çok önemlidir. Gerek merkezi yönetim gerekse yerel yönetimler üzerine düşeni yapmalı ve yaraların bir an önce sarılması için gereken yapılmalıdır” dedi. Çarpık kentleşme vurgusu Sel ve heyelanın yol açtığı acılar yüreğimizi yakarken 6 ilden 1842 vaka ihbarı yapılmış olması, yöredeki çarpık yapılaşmanın hangi boyutlara ulaştığını gösterdiğini vurgulayan KUZAFED Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İbişoğlu, açıklamasında şunları kaydetti: “Dere yataklarına, suyollarına, heyelan riski olan yerlere bina ve tesis yapımına izin verilmemelidir. Yerleşim alanlarının içinden akan dere ve ırmakların içi temizlenmeli, çevresi daha güvenli hale getirilmelidir. Aksi takdirde, televizyonlara yansıyan görüntüler, önlem alınmazsa ne büyük felaketler yaşanabileceğini göstermiştir. KUZAFED camiası adına, halkımıza geçmiş olsun diyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.”
Kuzey Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (KUZAFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İbişoğlu, yaz ortasında Karadeniz Bölgesinde can ve mal kayıplarına yol açan sel ve heyelan felaketleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, bölgede meydana gelen zararların karşılanmasını ve yaraların bir an önce sarılmasını istedi.

ANKHABER

Özellikle 26-27 Haziran’da Kastamonu, Bartın, Düzce, Sinop, Zonguldak ve Samsun başta olmak üzere pek yöreye 24 saat içerisinde metrekare başına düşen aşırı yağış sonucu can ve mal kayıplarının yaşandığını hatırlatan Mustafa İbişoğlu, “Hiçbir şey kaybolan canları getirmez. Ancak meydana gelen zarar ziyanın karşılanması mağdur olan insanlarımızın hayata tutunması bakımından çok önemlidir. Gerek merkezi yönetim gerekse yerel yönetimler üzerine düşeni yapmalı ve yaraların bir an önce sarılması için gereken yapılmalıdır” dedi.

Çarpık kentleşme vurgusu

Sel ve heyelanın yol açtığı acılar yüreğimizi yakarken 6 ilden 1842 vaka ihbarı yapılmış olması, yöredeki çarpık yapılaşmanın hangi boyutlara ulaştığını gösterdiğini vurgulayan KUZAFED Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İbişoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Dere yataklarına, suyollarına, heyelan riski olan yerlere bina ve tesis yapımına izin verilmemelidir. Yerleşim alanlarının içinden akan dere ve ırmakların içi temizlenmeli, çevresi daha güvenli hale getirilmelidir. Aksi takdirde, televizyonlara yansıyan görüntüler, önlem alınmazsa ne büyük felaketler yaşanabileceğini göstermiştir. KUZAFED camiası adına, halkımıza geçmiş olsun diyor, hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.