Dr. OSMAN YILDIZ, TÜRK BAYRAKLI ZCTU 16. KONGRESİ’NE KATILDI

Çalışma Hayatı 16.12.2022 - 17:07, Güncelleme: 16.12.2022 - 17:07
 

Dr. OSMAN YILDIZ, TÜRK BAYRAKLI ZCTU 16. KONGRESİ’NE KATILDI

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, Zambiya Sendikalar Kongresi’nin (ZCTU) Livingstone şehrinde gerçekleşen 16. Dört Yıllık Kongresi’ne katıldı.
Yıldız, kongrede yaptığı konuşmada, HAK-İŞ olarak kongreye davet edilmekten ve katılmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu dile getirirken, HAK-İŞ’in kardeş kuruluş ZCTU ile başlattığı işbirliğini daha da ileriye taşıma konusunda hazır ve kararlı olduğunu vurguladı. Sendikal hareketin vizyon ve misyonunun altını çizen Yıldız, sendikaların emekçilere güçlü endüstri sistemleri aracılığıyla, ilerleme, temsil, katılım, liderlik sağlaması gerektiğini ifade etti. GÜÇLÜ SENDİKAL MÜCADELE Sendikaların toplumlara yön veren özelliğine vurgu yapan Yıldız, “Sendikalar olarak her zaman toplumları genel olarak değiştirmeye hazır olmalıyız. Aslında bu değişimin hedefi toplumlarımız için yeni bir sosyal kontaktı başarmaktır. Sendikalar, sadece eleştirmez, aynı zamanda yeni fikir, vizyon ile güçlü sendikal mücadele ortaya koyar” dedi. HEDEF: GÜÇLÜ BİR SOSYAL MODEL HAK-İŞ’in Türkiye’de sosyal sorunları çözme yönünde yapıcı bir şekilde birçok gelişme kaydettiğini belirten Yıldız, “Bu çerçevede, kapsamlı bir TİS, taşeronluğun sonlandırılması, sosyal politika konularının ele alınması, haklar ve özgürlüklerin geliştirilmesi çalışmalarını sayabiliriz. Önümüzdeki problemlere karşı her zaman ileriye bakmamız gerektiğini ve güçlü bir sendikal mücadele performansı ortaya koymamız gerektiğini biliyoruz. Hedefimiz ülkemiz için güçlü bir sosyal modele ulaşmaktır” dedi. HAK-İŞ SÜREKLİ BÜYÜYOR Yıldız, 750 bine yakın üyesiyle HAK-İŞ’in büyümeye ve güçlenmeye devam ettiğini belirterek, bu büyümeyi “HAK-İŞ sürekli olarak büyüyor ve milyona koşuyor” sözleriyle ifade etti. Yıldız, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen ITUC Kongresi’ne de atıf yaparak “Avustralya’da 5. Genel Kurul ile daha da güçlenen ITUC çatısı altında daha güçlüyüz” ifadelerine yer verdi. SEÇİMLER HAYIRLI OLSUN HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, ZCTU Başkanı Sayın Nkole Chrishimba ve Çalışma Bakanı Brenda Mwika Tambatamba ile görüştü. ZCTU, ayrıca Kongrenin yapıldığı salonu Türkiye ve HAK-İŞ bayrakları ile süsledi.
HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, Zambiya Sendikalar Kongresi’nin (ZCTU) Livingstone şehrinde gerçekleşen 16. Dört Yıllık Kongresi’ne katıldı.

Yıldız, kongrede yaptığı konuşmada, HAK-İŞ olarak kongreye davet edilmekten ve katılmaktan büyük mutluluk duyduğumuzu dile getirirken, HAK-İŞ’in kardeş kuruluş ZCTU ile başlattığı işbirliğini daha da ileriye taşıma konusunda hazır ve kararlı olduğunu vurguladı.

Sendikal hareketin vizyon ve misyonunun altını çizen Yıldız, sendikaların emekçilere güçlü endüstri sistemleri aracılığıyla, ilerleme, temsil, katılım, liderlik sağlaması gerektiğini ifade etti.

GÜÇLÜ SENDİKAL MÜCADELE

Sendikaların toplumlara yön veren özelliğine vurgu yapan Yıldız, “Sendikalar olarak her zaman toplumları genel olarak değiştirmeye hazır olmalıyız. Aslında bu değişimin hedefi toplumlarımız için yeni bir sosyal kontaktı başarmaktır. Sendikalar, sadece eleştirmez, aynı zamanda yeni fikir, vizyon ile güçlü sendikal mücadele ortaya koyar” dedi.

HEDEF: GÜÇLÜ BİR SOSYAL MODEL

HAK-İŞ’in Türkiye’de sosyal sorunları çözme yönünde yapıcı bir şekilde birçok gelişme kaydettiğini belirten Yıldız, “Bu çerçevede, kapsamlı bir TİS, taşeronluğun sonlandırılması, sosyal politika konularının ele alınması, haklar ve özgürlüklerin geliştirilmesi çalışmalarını sayabiliriz. Önümüzdeki problemlere karşı her zaman ileriye bakmamız gerektiğini ve güçlü bir sendikal mücadele performansı ortaya koymamız gerektiğini biliyoruz. Hedefimiz ülkemiz için güçlü bir sosyal modele ulaşmaktır” dedi.

HAK-İŞ SÜREKLİ BÜYÜYOR

Yıldız, 750 bine yakın üyesiyle HAK-İŞ’in büyümeye ve güçlenmeye devam ettiğini belirterek, bu büyümeyi “HAK-İŞ sürekli olarak büyüyor ve milyona koşuyor” sözleriyle ifade etti. Yıldız, geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen ITUC Kongresi’ne de atıf yaparak “Avustralya’da 5. Genel Kurul ile daha da güçlenen ITUC çatısı altında daha güçlüyüz” ifadelerine yer verdi.

SEÇİMLER HAYIRLI OLSUN

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, ZCTU Başkanı Sayın Nkole Chrishimba ve Çalışma Bakanı Brenda Mwika Tambatamba ile görüştü.

ZCTU, ayrıca Kongrenin yapıldığı salonu Türkiye ve HAK-İŞ bayrakları ile süsledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.