Devlet Sert: Tam kapanma başlamadan tedbir alınmalı

Çalışma Hayatı (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.04.2021 - 08:16, Güncelleme: 28.04.2021 - 08:16
 

Devlet Sert: Tam kapanma başlamadan tedbir alınmalı

29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan “tam kapanma” dönemi için açıklanan genelge kapsamında kreş ve okul öncesi eğitim kurumları kapanıyor. Bakıcıların kapsam dışı tutulmasıyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hem çocukları hem de bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri için büyük bir mağduriyet yaşanacak. Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Öz-Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, bu durumun  gözden kaçmadıysa eğer büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirterek, tam kapanma başlamadan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mağduriyetlerinin acilen giderilmesini,  idari izin, bakıcı  izni ya da bu duruma özel kurumlara yakın kreş, gündüz bakımevi seçeneklerinin devreye alınmasını istedi. Sağlık ve sosyal hizmet işyeri çalışanlarının 1.5 yıldır hiçbir izin kullanmadan, ek ödemelerden faydalandırılmadan, sabit vardiyalarla canlarını dişlerine takarak Kovid mücadelesinde en önde savaştıklarının altını çizen Devlet Sert, devletin tüm çalışanlarına ve vatandaşlarına eşitlik ilkesi ile yaklaşması gereğinin altını çizdi.  Sert, “Yaşanacak tam kapanma sürecinde tam mesai ile çalışacak olan bu personelin çocukları ve bakmakla yükümlü oldukları  engelli ve büyükleri ile ilgili tedbirler alınmalı, pandeminin kahramanı bu personelin moral ve motivasyonu aşağı çekilmemelidir” dedi.

29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanacak olan “tam kapanma” dönemi için açıklanan genelge kapsamında kreş ve okul öncesi eğitim kurumları kapanıyor. Bakıcıların kapsam dışı tutulmasıyla sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hem çocukları hem de bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri için büyük bir mağduriyet yaşanacak.

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Öz-Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, bu durumun  gözden kaçmadıysa eğer büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirterek, tam kapanma başlamadan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının mağduriyetlerinin acilen giderilmesini,  idari izin, bakıcı  izni ya da bu duruma özel kurumlara yakın kreş, gündüz bakımevi seçeneklerinin devreye alınmasını istedi.

Sağlık ve sosyal hizmet işyeri çalışanlarının 1.5 yıldır hiçbir izin kullanmadan, ek ödemelerden faydalandırılmadan, sabit vardiyalarla canlarını dişlerine takarak Kovid mücadelesinde en önde savaştıklarının altını çizen Devlet Sert, devletin tüm çalışanlarına ve vatandaşlarına eşitlik ilkesi ile yaklaşması gereğinin altını çizdi.  Sert, “Yaşanacak tam kapanma sürecinde tam mesai ile çalışacak olan bu personelin çocukları ve bakmakla yükümlü oldukları  engelli ve büyükleri ile ilgili tedbirler alınmalı, pandeminin kahramanı bu personelin moral ve motivasyonu aşağı çekilmemelidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.