Devlet Sert: Sağlıkçı kendini virüsten mi, eşkıyadan mı korusun

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.04.2021 - 08:49, Güncelleme: 14.04.2021 - 08:49
 

Devlet Sert: Sağlıkçı kendini virüsten mi, eşkıyadan mı korusun

ANKHABER Sağlık çalışanlarına şiddet ne pandemi dinliyor, ne de ramazan! Bu kez adres Sivas idi. Hasta yakınları iftar öncesi sağlıkçılara ve güvenlikçilere saldırdı. Olayın ardından açıklama yapan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “Sağlıkçılar canlarını covitten mi korusunlar, bu eşkıyalardan mı?” diye saldırıya isyan etti. Sivas Numune Hastanesi Acil Servisi’nde iftar öncesi hasta yakınları terör estirdiler. Sağlık personeli ve güvenlikçilere saldıran hasta yakınları acil servisi kullanılamaz hale getirdiler. Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, sağlıkta şiddete yönelik acil tedbir alınmazsa tüm hastanelerin ve sağlık ordusunun bu vandalizm karşısında her an tehdit altında olduğunu söyledi. Sert, “ Sağlık çalışanları canlarını Covit 19’dan mı korusunlar, bu eşkıyalardan mı?” dedi. Sağlık’ta şiddet olaylarının pandemi sürecinde olduğu gibi mübarek Ramazan ayında da hız kesmeden devam ettiğinin altını çizen Sert, “ Hemen iftar öncesi yaşanan bu terör karşısında artık etkili tedbirlerin bir an önce alınması gereğini yeniden hatırlatıyoruz.  Sağlıkçılar ve sağlık işyeri çalışanlarının canlarına kast eden bu tutum davranışlar karşısında etkili cezai yaptırımlar gelmediği sürece olayların önüne geçmek mümkün olmayacaktır. Pandeminin yeniden zirve yaptığı şu dönemde sağlık çalışanları canlarını hangisinden koruyacak? İftar yapma fırsatı bulamadan saldırıya uğrayan sağlık personeline ve güvenlik personeline geçmiş olsun diyor,  bu konudaki duyarlılığını raporlarla yetkililere duyuran bir Sendika olarak hukuki süreci takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

ANKHABER

Sağlık çalışanlarına şiddet ne pandemi dinliyor, ne de ramazan! Bu kez adres Sivas idi. Hasta yakınları iftar öncesi sağlıkçılara ve güvenlikçilere saldırdı.

Olayın ardından açıklama yapan Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “Sağlıkçılar canlarını covitten mi korusunlar, bu eşkıyalardan mı?” diye saldırıya isyan etti.

Sivas Numune Hastanesi Acil Servisi’nde iftar öncesi hasta yakınları terör estirdiler. Sağlık personeli ve güvenlikçilere saldıran hasta yakınları acil servisi kullanılamaz hale getirdiler.

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, sağlıkta şiddete yönelik acil tedbir alınmazsa tüm hastanelerin ve sağlık ordusunun bu vandalizm karşısında her an tehdit altında olduğunu söyledi. Sert, “ Sağlık çalışanları canlarını Covit 19’dan mı korusunlar, bu eşkıyalardan mı?” dedi.

Sağlık’ta şiddet olaylarının pandemi sürecinde olduğu gibi mübarek Ramazan ayında da hız kesmeden devam ettiğinin altını çizen Sert, “ Hemen iftar öncesi yaşanan bu terör karşısında artık etkili tedbirlerin bir an önce alınması gereğini yeniden hatırlatıyoruz.  Sağlıkçılar ve sağlık işyeri çalışanlarının canlarına kast eden bu tutum davranışlar karşısında etkili cezai yaptırımlar gelmediği sürece olayların önüne geçmek mümkün olmayacaktır. Pandeminin yeniden zirve yaptığı şu dönemde sağlık çalışanları canlarını hangisinden koruyacak? İftar yapma fırsatı bulamadan saldırıya uğrayan sağlık personeline ve güvenlik personeline geçmiş olsun diyor,  bu konudaki duyarlılığını raporlarla yetkililere duyuran bir Sendika olarak hukuki süreci takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.