Büyük tarihi şahsiyet İbn Kemal’i Tanıtım Toplantısı yapıldı

Güncel 06.10.2022 - 03:45, Güncelleme: 06.10.2022 - 03:45
 

Büyük tarihi şahsiyet İbn Kemal’i Tanıtım Toplantısı yapıldı

Mayıs ayındaki Uluslararası Kemalpaşazade (İbn Kemal) sempozyumunun ardından eylül ayı sonunda İbn Kemal tanıtım toplantısı yapıldı.
  ANKHABER 13-14 Mayıs 2022 tarihlerinde; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslam Felsefesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Demirkol'un organizatörlüğünde Ankara'da gerçekleştirilen, Uluslararası Kemalpaşazade (İbn Kemal) sempozyumunda; 130 akademisyenin sunduğu tebliğlerden oluşan 4 ciltlik bir kitap serisi oluşmuştu. Edebiyatçı, tefsiri, tarihçi, hukukçu, fıkıhçı, şair ve devrinin filozofu olan, 2. Beyazıt, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni dönemlerinde; müderrislik, kazaskerlik, lalalık ve şeyhülislamlık yapmış olan İbn Kemal'in Tokat'lı olması hasebiyle; Tokat Valiliği'nin ev sahipliğinde, Tokat Belediyesi ve Tokat Dernekler Federasyonu'nun (TOKFED) paydaşlığında 30 Eylül 2022 tarihinde Tokat kamuoyunu bilgilendirmek adına; İbn Kemal tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıyı izlemeye gelen izleyicilere toplantı sonrası; İbn Kemal Sempozyumunda sunulan tebliğlerden oluşan kitap serisi hediye edildi
Mayıs ayındaki Uluslararası Kemalpaşazade (İbn Kemal) sempozyumunun ardından eylül ayı sonunda İbn Kemal tanıtım toplantısı yapıldı.

 

ANKHABER

13-14 Mayıs 2022 tarihlerinde; Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslam Felsefesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Demirkol'un organizatörlüğünde Ankara'da gerçekleştirilen, Uluslararası Kemalpaşazade (İbn Kemal) sempozyumunda; 130 akademisyenin sunduğu tebliğlerden oluşan 4 ciltlik bir kitap serisi oluşmuştu.

Edebiyatçı, tefsiri, tarihçi, hukukçu, fıkıhçı, şair ve devrinin filozofu olan, 2. Beyazıt, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni dönemlerinde; müderrislik, kazaskerlik, lalalık ve şeyhülislamlık yapmış olan İbn Kemal'in Tokat'lı olması hasebiyle; Tokat Valiliği'nin ev sahipliğinde, Tokat Belediyesi ve Tokat Dernekler Federasyonu'nun (TOKFED) paydaşlığında 30 Eylül 2022 tarihinde Tokat kamuoyunu bilgilendirmek adına; İbn Kemal tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıyı izlemeye gelen izleyicilere toplantı sonrası; İbn Kemal Sempozyumunda sunulan tebliğlerden oluşan kitap serisi hediye edildi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.