Ankara ve İstanbul'da Pakistan Milli Günü kutlandı...

Ankara (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.03.2021 - 08:27, Güncelleme: 24.03.2021 - 08:27
 

Ankara ve İstanbul'da Pakistan Milli Günü kutlandı...

Halim UTLU Kadim dost ve kardeş büyük Pakistan'ın Milli Günü, Türkiye'nin  Ankara'daki Büyükelçiliğinde düzenlenen bir törenle kutlandı. Büyükelçilik çalışanları ve medya önünde, Pakistan bayrağını milli marş eşliğinde göndere çeken Büyükelçi Muhammad Syrus Sajjad Qazi,bir konuşma yaptı. Milli Gün pastasını da Büyükelçi ve eşi birlikte kesti. Konuşmadan önce Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanının mesajları okundu. Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi yaptığı konuşmada, atalarının bir vatan kurma kararı verdiğinde, 23 Mart'ın Güney Asya Müslümanlarının kahramanca mücadelesinde önemli bir kilometre taşı olduğunu  ifade ederek"  23 Mart 1940'ta Pakistan Kararları uygulandıktan yedi yıl sonra, Pakistan Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah'ın ilham verici liderliğinde bağımsız ve hür bir devlet olmuştur." dedi. Cinnah'ın liderliğinde bağımsız ve hür bir devlet oldu Büyükelçi Syrus Qazi konuşmasında, atalarının ayrı bir vatan kurma kararı verdiğinde, 23 Mart'ın Güney Asya Müslümanlarının kahramanca mücadelesinde önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi ve "  23 Mart 1940'ta Pakistan Kararları uygulandıktan yedi yıl sonra, Pakistan Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah'ın ilham verici liderliğinde bağımsız ve hür bir devlet olmuştur." dedi. Büyükelçi, Türk "Mehter Takımını" (Osmanlı Askeri Bandosu) ve "Solo Türk" hava akrobasisi ekibini, 25 Mart'taki Pakistan Günü kutlamalarına gönderdiği için, Türkiye'ye teşekkür etti ve  her iki ekibin de geçmişteki benzersiz performanslarıyla, tüm Pakistanlıların kalbini kazandığını aktardı. Büyükelçi ve Keçiören Belediye Başkanı yeni anıtı açtı Bu arada, Ankara'nın önemli anıtlarından biri ve en iyi ışıklandırılan binası olan Atakule'de, 22 ve 23 Mart akşamları Pakistan -Türkiye dayanışma mesajları gösterildi. Pakistan Devletinin kurucusu  Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah'ın anıtı da, Cinnah Caddesi üzerinde ve Atakule'ye yakın yerde bulunuyor. Milli gün dolayısı ile yine bir başka etkinlikte Keçiören'de yapıldı. Pakistan Büyükelçi Syrus Qazi ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 2014 APS Peşaver terör saldırısı kurbanları için, hatıra ormanı içinde yeni yapılan anıtın açılışını yaptılar. Boğazdaki üç köprü, Pakistan bayrağı renkleriyle ışıklandırıldı  Hatırlanacağı üzere, 16 Aralık 2014 hain terör saldırısının ardından, Pakistan halkıyla olan dayanışmayı göstermek için, yine  Keçiören Belediyesi ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gençlik Kolu üyeleri, Keçiören'deki AK Parti Hatıra Ormanında, her bir şehit için bir tane olmak üzere, 144 ağaç dikmişti. Pakistan Büyükelçiliği Basın Sekreteri Abdul Akbar'dan alınan bilgiye göre, Milli Gün anısına bir başka etkinlikte İstanbul'da yapıldı. İstanbul Boğaziçi üzerinde bulunan ve Asya'yı Avrupa'ya bağlayan her üç köprü de, dün akşam Pakistan bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı ve renkli görseller oluşturuldu... Kovid-19 nedeni ile bu sene fazla etkinlik yapılamadığı ifade edildi...

Halim UTLU

Kadim dost ve kardeş büyük Pakistan'ın Milli Günü, Türkiye'nin  Ankara'daki Büyükelçiliğinde düzenlenen bir törenle kutlandı.

Büyükelçilik çalışanları ve medya önünde, Pakistan bayrağını milli marş eşliğinde göndere çeken Büyükelçi Muhammad Syrus Sajjad Qazi,bir konuşma yaptı. Milli Gün pastasını da Büyükelçi ve eşi birlikte kesti. Konuşmadan önce Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanının mesajları okundu.

Pakistan'ın Türkiye Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi yaptığı konuşmada, atalarının bir vatan kurma kararı verdiğinde, 23 Mart'ın Güney Asya Müslümanlarının kahramanca mücadelesinde önemli bir kilometre taşı olduğunu  ifade ederek"  23 Mart 1940'ta Pakistan Kararları uygulandıktan yedi yıl sonra, Pakistan Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah'ın ilham verici liderliğinde bağımsız ve hür bir devlet olmuştur." dedi.

Cinnah'ın liderliğinde bağımsız ve hür bir devlet oldu

Büyükelçi Syrus Qazi konuşmasında, atalarının ayrı bir vatan kurma kararı verdiğinde, 23 Mart'ın Güney Asya Müslümanlarının kahramanca mücadelesinde önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi ve "  23 Mart 1940'ta Pakistan Kararları uygulandıktan yedi yıl sonra, Pakistan Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah'ın ilham verici liderliğinde bağımsız ve hür bir devlet olmuştur." dedi.

Büyükelçi, Türk "Mehter Takımını" (Osmanlı Askeri Bandosu) ve "Solo Türk" hava akrobasisi ekibini, 25 Mart'taki Pakistan Günü kutlamalarına gönderdiği için, Türkiye'ye teşekkür etti ve  her iki ekibin de geçmişteki benzersiz performanslarıyla, tüm Pakistanlıların kalbini kazandığını aktardı.

Büyükelçi ve Keçiören Belediye Başkanı yeni anıtı açtı

Bu arada, Ankara'nın önemli anıtlarından biri ve en iyi ışıklandırılan binası olan Atakule'de, 22 ve 23 Mart akşamları Pakistan -Türkiye dayanışma mesajları gösterildi. Pakistan Devletinin kurucusu  Kaid-i Azam Muhammed Ali Cinnah'ın anıtı da, Cinnah Caddesi üzerinde ve Atakule'ye yakın yerde bulunuyor.

Milli gün dolayısı ile yine bir başka etkinlikte Keçiören'de yapıldı. Pakistan Büyükelçi Syrus Qazi ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 2014 APS Peşaver terör saldırısı kurbanları için, hatıra ormanı içinde yeni yapılan anıtın açılışını yaptılar.

Boğazdaki üç köprü, Pakistan bayrağı renkleriyle ışıklandırıldı 

Hatırlanacağı üzere, 16 Aralık 2014 hain terör saldırısının ardından, Pakistan halkıyla olan dayanışmayı göstermek için, yine  Keçiören Belediyesi ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gençlik Kolu üyeleri, Keçiören'deki AK Parti Hatıra Ormanında, her bir şehit için bir tane olmak üzere, 144 ağaç dikmişti.

Pakistan Büyükelçiliği Basın Sekreteri Abdul Akbar'dan alınan bilgiye göre, Milli Gün anısına bir başka etkinlikte İstanbul'da yapıldı. İstanbul Boğaziçi üzerinde bulunan ve Asya'yı Avrupa'ya bağlayan her üç köprü de, dün akşam Pakistan bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı ve renkli görseller oluşturuldu... Kovid-19 nedeni ile bu sene fazla etkinlik yapılamadığı ifade edildi...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.