Yenimahalle'de sanat dolu Tiyatro Festivali

Yenimahalle Belediyesi, Ankara sakinlerini kültür ve sanat etkinlikleriyle bir araya getirme çabasını sürdürüyor. Türk Tiyatrosu'nun öncü isimlerinden Rutkay Aziz'in başrolünde yer aldığı "Bir Halk Düşmanı" adlı tiyatro oyunu, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde seyircilerle buluştu.

Henrik İbsen'in eseri olan ve çevirmen Yılmaz Onay'a ithaf edilen "Bir Halk Düşmanı" oyununda Rutkay Aziz'in yönetmenliğinde sahne alan geniş oyuncu kadrosu, seyircilere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Oyunda, umutlarını yeni kurulan kaplıcalara bağlayan kent sakinlerinin, doktorun buluşuyla sarsılan umutları ele alınıyor. Halkın çıkarlarını savunan doktorun, çıkar sağlayanlar karşısındaki mücadelesi trajikomik bir dille seyirciye aktarıldı.

YENİMAHALLE'DE TİYATRO FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, oyunculara teşekkür ederek çiçek verdi ve "Her yıl düzenlediğimiz geleneksel Tiyatro Festivali devam ediyor. Festivalimiz mart ayı sonuna kadar devam edecek. Yarıyıl tatili nedeniyle çocuk tiyatrolarına da ev sahipliği yapıyoruz. Büyük bir usta olan Rutkay Aziz'in başrolünde olduğu oyunu, kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi. Tiyatro festivalinin mart ayı sonuna kadar devam edeceği belirtildi.