SETTAR ASLAN’IN DİLİNDE TÜY BİTTİ AMA GERÇEKLEŞTİ: ORMAN YANGINLARINDA HAYATINI KAYBEDENLER ŞEHİT SAYILACAK

BAKAN KİRİŞÇİ SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Resmi Gazete'de yayımlanan Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna ilişkin değerlendirmelerde bulunurken konuya ilişkin ifadeler de kullandı.

Kirişçi, “…Kanun, ormancılıkta önemli düzenlemeleri de içeriyor. Orman köylüsü ormandan sağlanan gelire ortak olacak. Orman yangınlarında hayatını kaybedenler şehit statüsünde olacak. Dijital uygulamaları güçlendirerek ormanlarımızı daha etkin koruyacağız.” dedi.

 

SETTAR ASLAN HER FIRSATTA DİLE GETİRDİ

Orman yangınlarıyla mücadele ederken hayatını kaybeden işçilerin şehit sayılması konusu orman emekçileri açısından o kadar önemli ki onların hakkını / hukukunu savunan en güçlü sendika olan Öz Orman-İş Sendikası’nın Genel Başkanı Settar Aslan bu talebi her ortamda ve her fırsatta bunu dile getiriyordu.

Öz Orman-İş Sendikası Başkanı Settar Aslan, yıllardır, “Görevi başında vefat eden kardeşlerimizin şehitlik haklarından yararlanması en öncelikli isteklerimizdendir. Umarım vatan savunması uğruna canını veren bu kardeşlerimizin emanet olan eşleri ve evlatlarına en iyi düzeyde bir çalışma yapılır” dedi.

Bu ısrarlı talep yerine getirildi ve Bakan Kirişçi’nin duyurduğu gibi orman yangınlarıyla mücadele eden orman emekçileri ve orman yangınlarında hayatını kaybeden orman köylüleri şehit sayılacak.