Sanayide Sanat Festivali görkemli törenle sona erdi

ŞEHİTLER İÇİN PEDALLADILAR

Sanayide Sanat Festivalinde görkemli bir kapanışa imza atıldı. Festivalin son gününde Anadolu OSB fabrikalarında canlı sanat performansları ve sergiler devam ederken, Ankara Bisiklet Meclisi’ne (ABİM) bağlı yüzlerce sporcu Çanakkale Şehitleri anısına Kurtuluşun Merkezi Anadolu’ya 1764 Bisiklet Turu’na katıldı. Sağanak yağışa rağmen Ankara Kalesinde başlayan tur, Cumhuriyet Caddesi güzergahından Anadolu OSB Çanakkale Şehitleri Anıtına kadar devam ederek, 60 km ile tamamlandı. Tur sonrası ise sporcular, fabrikalardaki sanat galerini ziyaret ederek, canlı performanslara tanıklık etti.

YARIŞMA BİRİNCİSİ 8,5 YAŞINDAKİ DEMİR ALAN

Anadolu OSB Yağmursuyu Göletinde aynı saatlere başlayan Sportif Sazan Balığı Yakalama Yarışması ise Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) hakemliğinde yapıldı. Gölet etrafında kura yöntemi ile belirlenen yerlerde olta atan 72 kişi hakemlerin kontrolünde dört saat yarıştı. Yarışma sonucunda ‘En Büyük Balık Yakalayan” kategorisinde 53,5 cm’lik balık ile birinciliğe hak kazanan 8,5 yaşındaki Demir Alan herkesi şaşırtırken, ikincisi Betül İnanç, üçüncüsü İsa Küçük oldu. “En Çok Balık Yakalayan” kategorisinde ise birinci Erkuz Gövez, ikincisi Azmi Başpınar, üçüncüsü ise Dinçer Erdem oldu. Etkinlik ödül takdim töreni ile devam etti. Yarışmada derece girenlere olta takımı hediye edildi. Ayrıca Anadolu OSB tarafından ASOF ve ABİM’a seramik hayat ağacı takdim edilirken, ABİM tarafından da Anadolu OSB’ye Atatürk Portresi hediye edildi.

Yaratıcı düşüncenin üretici güçlerle buluşturulduğu Sanayide Sanat Festivali, fabrikalarda açılan çağdaş sanat sergileri, klasik müzik dinletileri, canlı sanat performansları, Ankara’nın 5 beyazının sergisi, defile, kısa film gösterimleri ile dört gün boyunca devam etti. Halka açık yapılan etkinlikte, sanayicilerin sanatçıları desteklemeleri ve ilgi göstermeleri dikkat çekti. Sergilerden elde edilen gelirin yüzde 20’si ise mesleki eğitim alan öğrencilerin burs fonuna aktarılacak.

Festival, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde Başkent Üniversitesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASO 2. OSB, Ankara Kent Konseyi, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği, OSİAD, İÇASİFED, ANİSDER, ATİS Fuarcılık paydaşlığında düzenlendi.