Mert Tiritoğlu: Isı yalıtımı ile yaşam konforumuzu ekonomik şekilde korumak mümkün

Tiritoğlu, “Bilindiği gibi durgun hava, bilinen en ekonomik, çevre dostu ve mükemmel ısı yalıtım malzemesidir. EPS’nin üstün ısı yalıtım özellikleri çok sayıdaki taneciklerinin bünyesinde bulundurduğu durgun hava sayesindedir. Dünyada mevcut en iyi ısı yalıtımı sağlayan birkaç malzemeden biri olan EPS, aynı performansı, ülkemizde kullanılan diğer ısı yalıtım malzemelerinden daha ekonomik olarak sağlayan bir malzemedir” açıklamasında bulundu.

Konforlu yaşam alanlarının ancak 20-22°C sıcaklık ve %50 bağıl nem değerine sahip olan ortamlarda sağlanabileceğini ifade eden Tiritoğlu, “Ülkemizde kış aylarında dış sıcaklıklar 22°C’nin çok altında, yaz aylarında ise hava sıcaklıkları 22°C’nin oldukça üstündedir. Isıl enerji, yüksek sıcaklıklı ortamdan düşük sıcaklıklı ortama transfer olur. Bu nedenle yapılarda, kışın enerji kayıpları, yazın ise istenmeyen enerji kazançları meydana gelir. Binalarda enerji kayıpları en çok duvarlarda gözlemlenmektedir. Bu sebeple enerji transferine en açık bölgeler olan duvarların yalıtımının eksiksiz yapılması şarttır” dedi.

Tiritoğlu “EPS dış cephe ısı yalıtım sistemleri yapınızın duvarlarını dıştan bir kabuk gibi sararak enerji transferlerine engel olur. Binalarınızda hem ısı hem nem dengesi sağlayarak yaşam alanlarınızı maksimum konfora taşır” diye konuştu.

Ülkemizde enerjinin genel olarak petrol, kömür, doğalgaz gibi fosil yakıtlar kullanılarak sağlandığının altını çizen Tiritoğlu, “Dünyada gün geçtikçe azalan fosil yakıtları rezervi enerji maliyetlerini de üst seviyeye tırmandırmaktadır. Bu sebeple enerjiyi yaşam alanlarımızda korumak artık kaçınılmazdır. Yaşam kalitemizi ve yaşam konforumuzu ekonomik yöntemlerle korumak dış cephe ısı yalıtımı ile mümkündür. EPS dış cephe ısı yalıtım sistemleri kışın sağladığı enerji tasarrufu ile kendini 3-4 yıl gibi bir sürede amorti etmekte, yaz aylarındaki soğutma maliyetleri de hesaba katıldığında bu süre daha da azalmaktadır” dedi.