MANSUR YAVAŞ: ANKARA’DA YAŞAYANLAR MUTLU

Meydanlarda toplanan vatandaşlara seslenen Yavaş; vatan, millet, terör ve sorunlarla ilgili çok önemli mesajlar verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaklaşan 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilli Seçimleri için Türkiye’yi gezmeye ve vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Mansur Yavaş ve Meral Akşener, seçim gezileri kapsamında Sinop halkıyla bir araya geldi.

 

YAVAŞ: “İNSAN ONURUNA YAKIŞIR BİR ÇALIŞMAYI BAŞLATTIK”

Yağmurlu havaya rağmen Sinop İskele Meydanı’nda toplanan halka seslenen Yavaş,  “Kuzey’in incisi Sinop ta sizlerle beraber olmaktan son derece mutluyum. 2019 yılında Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olduğumuzda millet ittifakı bir araya geldi ve beni aday gösterdi fakat biz aday olduğumuzda İstanbul dâhil Türkiye’nin bütün her yerinde Millet İttifakı adaylarını suçlamaya başladılar. ‘Her yere aday olabilirsiniz ama kazanmak yasak’ böyle bir mantık vardı. Her şeyi kendilerine istiyorlardı ve yapılan anketlerde durumun tersine gittiğini görünce karalamalara başladılar” sözleriyle konuşmasına başladı.

“Bunlar gelince sosyal yardımları kesecekler, dediler” diyerek konuşmasını sürdüren Yavaş, “Biz neler yaptık? Eskiden Ankara’da birer koli paket dağıtılırdı. Kapı kapı dağıtılırdı ve bütün insanlar kimin ne aldığını, ne verildiğini görürdü. İnsanların onurunu incitirdi. Biz gelir gelmez Başkent Kart diye bir kart çıkardık ve tüm sosyal yardım alanlara dağıttık. Aileler gidiyor, ilçelerindeki ya da mahallelerindeki esnaftan alış veriş yapıyor. İnsan onuruna yakışır bir çalışmayı başlattık. 200 bin aileye kış boyunca 3 ay boyunca doğalgaz desteği verdik. Ankara’da kimseyi üşütmedik. Geçim sıkıntısı yaşayan aileleri gördükçe, onların çocukları da destek almasın ileride, onlar okusun diye şu anda 16 aydır 220 bin aileye düzenli bir şekilde her ay birer kilo et desteğinde bulunuyoruz. O çocuklar protein alsın, sağlıklı beslensin diye. Sosyal yardım alanlar suyu tonunu 10 liraya içiyor. 60 bin öğrenci okullarına ücretsiz gidiyor. Daha dün 100 bin destek alan ailenin çocuğuna 100’er lira bayram harçlığı ödedik” ifadelerini kullandı.

 

“SİYASİ MİTİNGLERE ZORLA GÖTÜRMÜYORUZ”

Yavaş atılan iftiralara cevap vererek, şöyle konuştu:

“Biz gidersek yardımlar kesilecek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının verdiği destekler kesilecek, dediler. Bunlar gelince işten çıkaracaklar, dediler. Bir kişi çıkarılmadı. Alnının teriyle herkes çalışıyor, gününde maaşını alıyor ama biz onları siyasi mitinglere zorla götürmüyoruz. Sendika seçimlerine karışmıyoruz. Özgür bir şekilde, bir aile gibi, mesai arkadaşımız gibi keyifle çalışıyorlar. İnşallah Türkiye’de de böyle olacak. Geçen Adıyaman’daydık orada da kamuda çalışanlara ‘Sizleri atacaklar’ demişler. Yalan söylüyorlar. Herkesin başörtüsüyle uğraşılacak, dediler. 11 tane büyükşehir belediye başkanımız var bir tanesinde böyle sorun oldu mu? İnsanların giyimine kuşamına karışanlar kendileri ancak bu şekilde iftira atmaya devam ediyorlar. Buda olmadı en önemlisi Ankara Büyükşehir Belediyesini alırsak devletin bekası tehlikeye girermiş. Hatta İstanbul da giderse, düşerse Kudüs düşermiş, Mekke düşermiş. Hatta Ekrem Bey’in ikinci seçiminde ‘Binali mi Sisi mi’ diye sordular. Ama şimdi Sisi ile tokalaştılar. Yani bizler seçildikten sonra insanların hayatında onların dediği gibi hiçbir kötü durum olmadı.”

 

“ANKARA’DA YAŞAYANLAR MUTLU”

“Ankara’da yaşayanlar mutlu” diyen Yavaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Belediyeyi bunlar yönetemezler, dediler. Dünya Belediye Başkanları Başkent Ödülü’nü aldım. Bizler hiç kimseyi siyasi görüşüne veya başka bir şeye göre ayırmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayıranlar kendileri… Kendilerinden olmayan herkes hain,  illet zillet laflarını duymaktan bıktık. Hiç kimseye kötü bir şey söylemiyoruz. Cenab-ı Allah herkesi ayrı ayrı yaratmış. Herkes aynı düşünüyorsa orada hiç kimse bir şey düşünmüyordur, biri onların yerine düşünüyor demektir. Bu nedenle insanlar birbirinin görüşüne seçimine saygı duyacak. Oy vermeyenleri düşman olarak görmüyoruz. Ankara’da seçim sloganımız şuydu;‘Biz bu seçimi kazanacağız ama asla zafer kazanmış olmayacağız çünkü sadece belediyeyi yöneten kamu görevlisi olacağız’. Şimdide 13. cumhurbaşkanımızı seçtikten sonra o da sadece ve sadece görevi süresince sizlere hizmet eden bir devlet memuru olacak.”

 

“VERGİ ALIRKEN VATANDAŞ, OY VERİRKEN HAİN”

Yavaş,“Bir devlet memurunun iş başına geldikten sonra hiç kimseyi ayırma hakkı yok. Madem siz kendiniz oy vermeyenleri böyle terörist olarak suçluyorsunuz o zaman vergi de almayın. Vergi alırken vatandaş, oy verirken hain… Böyle bir mantık olamaz. Bu PKK’lıları işe alacak liste yapıldı, dediler. Sayaçları PKK’lılar okuyacaktı. Evlere de makbuzu DHKP-C’liler götürecekti. Malzeme kalmayınca bunları söylediler. Şu anda Ankara’da sayaçları okuyan da evlere makbuzları götüren de vatansever Türk evlatları… Hepsi benim mesai arkadaşım. Onların hepsiyle de gurur duyuyorum” diye konuştu.

Yavaş, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bakmayın şurayla iş birliği yapıyor burayla iş birliği yapıyor dediklerine… Teröre bulaşmış herkese biz terörist deriz. Adam öldürmüş herkese de katil deriz. Lafımızı çekmeyiz. Terörist teröristtir. Bunun PKK’lısı, HÜDA-PAR’lısı ayrımı olmaz. Adam öldürmek en büyük vahşettir ve hepsini kınıyoruz. Hepsine karşıyız. Hepsinin de kökünü kazırız. İnşallah 14 Mayıs‘ta 13. cumhurbaşkanımızı seçeceğiz Allah’a emanet olun.”

 

AKŞENER: “UCUBE SİSTEMİ BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise “Sinop emekli şehri… Emekli maaşlarında 5500 alanı 7500 yaptılar, aslında asgari ücret olmalıydı. 6500 alan da 7500 lira oldu. Biz iktidara gelir gelmez o aradaki farkı da düzelteceğiz. Birincisi bu. İkincisi 100 bin öğretmen ataması yapacağız bir ay içerisinde. 3600 ek göstergede ortaya çıkan haksızlığı gidereceğiz. 2020 ve ondan önce soru çalınarak mağdur olmuş KPSS mağdurlarının mağduriyetlerini gidereceğiz. Ucube sistemi birlikte değiştireceğiz” diye konuştu.

 

MANSUR YAVAŞ VE MERAL AKŞENER ANTALYA’DA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinop’un ardından Antalyalı vatandaşlarla bir araya geldi. Mitinge Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de katıldı.

Kuzeyin incisi Sinop’tan güneyin incisi Antalya’ya geldiklerini belirterek konuşmasına başlayan Mansur Yavaş, “Belediye başkanları seçimine girdik ve Allah nasip etti sizlerin de desteğiyle 4 yıldır belediye başkanlığı yaparak biz geldiğimizde neler yapacağımızı gösterme fırsatı bulduk. Korku ve nefret siyaseti biz olmasak devletin bekası gider diyorlar. Ankara’ya ben seçilince tüm işçileri atacağımızı söylediler, PKK’lılar sayaçları okuyacaktı inanmadı Ankaralı, bu korku siyaseti bir işe yaramadı. TC tabelaları tekrar yerlerine asıldı devletin bekasının korunduğunu herkes gördü İstanbul’u iptal ettiler seçime gidildi. Baktı seçim kazanılmayacak yedek kuvvetlerini sahaya sürdüler. Yedek kuvvetleri kim? Osman Öcalan ve İmralı’dan gelen mektup… Bunu niye söylüyorum? Şimdi yine seçime giriyoruz. Yine aynı suçlamalarla baş başayız. Bekliyoruz yedek kuvvetleri… Bu sefer kim çıkacak, mektup nereden gelecek? Kandilden gelen açıklamalara bakarsanız Altılı Masa’nın zararına gelecek her türlü açıklamayı yapıyorlar. Oysa tertemiz duygularla bir araya gelen bu insanlar demokrasiyi yerleştirmek, insanları özgürleştirmek, korku siyasetini nefret siyasetini yok edip yeniden güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmek için çalışıyorlar. İşte bunu karalamak için bunlar Kandil’den bastırıyor. Onların Kandil’den söylediklerini iktidar Altılı Masa’nın aleyhine kullanmaya çalışıyor” diye konuştu.

Yavaş, hükümetin neden değişmesi gerektiğine de şu sözlerle dikkat çekti:

“Artık Türk milletinin boş laflara karnı tok. Herkesi terörist ilan ettiniz oy vermeyenleri terörist ilan ettiler. Başkanlık sistemini ilan eden siz değil misiniz? Yüzde 51’i kazanmak için… Oy vermiyorsan PKK’lı oluyorsun diyen siz değil misiniz? PKK’nın Türkiye’den istediklerine bakın Hizbullah’ın uzantısı HÜDA-PAR’ın istediklerine bakın hepsi aynı. HDP ayrı seçime girmiş. Cumhurbaşkanlığı seçiminde serbest bırakın kim nereye oy verirse versin. Eskiden Doğu’da köy ağaları vardı, feodalite vardı. İstedikleri yere oy verdirirlerdi. Şimdi de bu ağalar çıktı. Ne 6’lı masanın ne Akşener’in ne de benim kandilin şartlarına eğecek boynumuz yoktur.”

Yavaş, Ankara’da hayata geçirdiği destekleri ve projeleri de bir bir anlattı…

 

PARANIN BİR KURUŞUNU İSRAF ETMEDEN HARCAMAYA ÇALIŞIYORUZ

Hiçbir kuruşu boşa harcamadan vatandaşa hizmet ettiklerinin altını çizen Yavaş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“İşte bizler Millet İttifakı belediyeleri olarak sizden gelen paranın bir kuruşunu israf etmeden yerli yerine harcamaya çalışıyoruz. Kimin ne ihtiyacı var oradayız. Bizim çılgın projemiz yok. Vatandaşın parasını boşa harcamak istemiyoruz. En büyük projemiz Ankara halkını zengin etmek demiştik. Ankara’daki 35 bin çiftçiye verdiğimiz tohum, sıvı gübre ve mazot parası gibi destekler ulaştırdık. 35 bin çiftçinin cebine 4.5 milyar lira para girdi işte belediyecilik budur. Cumhurbaşkanı diyor ki sizler kendi belediyelerinize neden güneş enerjisi vermediniz? Belediyelerimizin birçoğu buna başladı. Antalya’da Muhittin başkanımız yıllardır burada istedikten sonra yapılmayacak hiçbir şey yoktur. Sayın Soylu dedi ki biz gidersek bir hafta bile ekonomiyi idare edemezler. Biz bu sözleri çok duyduk. Ankara Büyükşehir’i yönetirken de seçilmeden önce nasıl yönetecek gibi lafları çok duyduk. İlk ay 50 milyon lira açıkla başlar dediler. Geçmişe yönelik şimdi de hükümetin durumu aynı geçmişe yönelik 5 milyar liralık faiz borçlarını ödedik. Çevre bakanlığından alacağımız var bir türlü tahsil edemiyoruz. Metro Yapılmış bizden önce parası kesiliyor Dört yılda eski sözleşmeye göre 70 milyon TL kesilmesi gerekirken Şu ana kadar kesilen para 1 milyar 700 milyon TL buna rağmen Ankara’da her şeye yetişiyoruz. Alt yapıları yapıyoruz, hizmet ediyoruz. Hükümet de değişirse kırsal kalkınma da sosyal yardımlar da, istihdam alanında da çok daha güzel şeyler olacak. Sizler 25 yıl sonra bize bunu ispat etme yetkisi verdiniz ispat ettik. Şimdi de 14 Mayıs’ta 13. cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu seçmek suretiyle Ve altılı masayı iktidara getirmek suretiyle inşallah onlara da nelerin daha güzel yapılabileceğini ispat etme hakkını vermenizi diliyorum. Baharlı güzel günlerde buluşmak üzere…”

AKŞENER: “HAKARETLERİN, İFTİRALARIN, TEHDİTLERİN YAPILDIĞI BİR 5 YIL GEÇİRDİK”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise şu açıklamalarda bulundu:

“Hakaretlerin, iftiraların, tehditlerin yapıldığı bir 5 yıl geçirdik. Korktuk mu? Hayır. Çaldık mı? Hayır. Ne yaptık? Birleşe, birleşe kazandık. Ne yaptık? Önce 2018'de beraberce CHP ile birlikte Saadet Partisi, Demokrat Parti ile beraber önce Millet İttifakı'nı kurduk. Karşımızda Cumhur İttifakı vardı. Yine olmadık hakaretler, iftiralar atıldı. Ya arkadaş FETÖ'cü oldum, PKK'lı oldum. Aynı anda hem FETÖ'cü, hem ateist, bir de kâfir ilan ettiler. Ben ki hacıyım, 7 yaşından beri 5 vakit namaz kılarım. Beni kâfir ilan ettiler. Aynı anda FETÖ'cü, kâfir, PKK'lı… Ama Diyarbakır'a gittiğim zaman, Urfa'ya Van'a gittiğim zaman da faili meçhulcü ilan ettiler. Ulan manyaklar! Hem ateist, hem kafir, hem FETÖ'cü hem faili meçhulcü, hem de PKK'lı olunur mu? Siz işte kafayı böyle yediniz…”

“Ankara’dan abim gelmiş” diyerek açıklamalarına başlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, “Yine bu meydan da tam 4 yıl önce miting yapmıştık önce bizi seçenlere sonra da bize destek olan olmayan herkesin emrinde olduk. Çalmadan çaldırmadan bugünlere geldik. İnşallah 14 Mayısta hep birlikte Türkiye’mizde yepyeni güzel günler göreceğiz” dedi.