HAK-İŞ KADIN KOMİTESİ, YÖNETİM KURULU KARARI VE MAHMUT ARSLAN’IN TALİMATIYLA DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÜYELERİN YANINDA

ANKHABER

HAK-İŞ Yönetim Kurulu tarafından,  8 Mart vesilesiyle deprem bölgesindeki üyelere dağıtılmak üzere kadınlara yönelik yardım malzemelerini taşıyan ikinci tırdaki yardım malzemeleri HAK-İŞ Kadın Komite Başkanı Fatma Zengin ve il başkanlarının koordinasyonunda Osmaniye, Hatay, Gaziantep ve Kilis illerinde dağıtıldı. Dağıtım sırasında, daha önce bölgeyi ziyaret eden ve büyük ayni ve nakdi yardımlara öncülük eden HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın geçmiş olsun ve taziye dilekleri de iletildi. 

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerdeki HAK-İŞ üyesi sendikalara üye emekçilere dağıtılmak üzere 19 Şubat 2023 tarihinde Ankara’dan yola çıkan ve kadınlara yönelik hazırlanan yardım malzemelerini taşıyan ikinci tır bölgeye ulaştıktan sonra depremzedelere teslim işlemi de başladı.

HAK-İŞ, ÖZÇELİK-İŞ, HİZMET-İŞ…

HAK-İŞ Kadın Komite Başkanı Fatma Zengin, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkan Yardımcıları, üye sendikaların temsilcilerinden oluşan HAK-İŞ heyeti ilk olarak Osmaniye’ye gitti. HAK-İŞ Osmaniye İl Başkanı Mustafa Kemal Taş ve Hizmet-İş Sendikası İl Başkanı Kadir Çenet eşliğinde Osmaniye Belediyesi ve Osmaniye Devlet Hastanesi’nde yer alan kadın üyelere geçmiş olsun dilekleri iletilerek, hijyen paketlerinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Ayrıca Öz Sağlık-İş Sendikası üyesi, Osmaniye Çocuk Evleri’nde Bakım Personeli olarak nöbet tutarken depremde eşi ve çocukları olmak üzere ailesinden 7 kişiyi kaybeden Emine Aksu'ya taziye ziyaretinde bulunuldu.

Osmaniye’nin ardından Kadın Komite Başkanı Fatma Zengin ve beraberindekiler depremin etkilediği önemli merkezlerden biri olan Hatay’a geçti. Kadın Komite Başkanı Zengin, HAK-İŞ Hatay İl Başkanı Mehmet Güngör, Özçelik-İş Sendikası Şube Başkan Yardımcısı Rıfat Yılmaz, Hizmet-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim ve Hizmet-İş Sendikası Hatay Şube Başkan Yardımcısı Ercan Salcan ile birlikte Öz Çelik-İş Sendikasının örgütlü olduğu İskenderun MMK Metalurji Limanı’nda yer alan fabrikada kalan aileleri ziyaret etti, ihtiyaç maddelerini takdim etti ve çocuklarla bir araya geldi.

CANLARINI HİÇE SAYAN SAĞLIK EMEKÇİLERİ

Kadın Komite Başkanı Zengin ve beraberindekiler, İskenderun Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek Öz Sağlık-İş Sendikası üyeleri ile biraraya geldi.  Kadın Komite üyeleri, Hatay’da yaşanan son depremin ardından Öz Sağlık-İş Sendikası üyelerinin canlarını hiçe sayarak hastane ekipmanlarını enkazdan kurtarmaya çalışmalarına bizzat şahit oldu. Kadın Komite Başkanı Zengin ve beraberindeki heyet, yeni İskenderun Devlet Hastanesi’ne giderek temsilci ve üyelerimizle bir araya geldi. Üyelerimize taziye ve geçmiş olsun dileklerinde bulunup, kadın üyelerimiz için hazırlanan hijyen paketlerinin dağıtımını gerçekleştirdi.

HAK-İŞ Kadın Komite Başkanı Fatma Zengin ve beraberindekiler Hizmet-İş Sendikası üyesi İskenderun ve Antakya Belediyesi çalışanlarına da ziyarette bulunup, taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

HATAY’DAN GAZİANTEP’E GEÇİLDİ…

Zengin ve beraberindekiler, Hatay’ın ardından Gaziantep’e geçti. HAK-İŞ Gaziantep İl Başkanı Halil İbrahim Tanrıöver ve Öz Sağlık-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Görgel ile birlikte Öz Sağlık-İş Sendikası üyelerinin de bulunduğu İslahiye ve Nurdağı Devlet Hastaneleri ziyaret edildi.

Zengin ve beraberindeki Kadın Komitesi heyeti, 4 çocuğu göçük altında kalan, eşi ve 1,5 yaşındaki kızını göçük altından kurtaran Nurdağı Devlet Hastanesi’nde görev yapan Öz Sağlık-İş Sendikası üyesi Nurettin Demir'e taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Kadın Komite üyeleri HAK-İŞ Gaziantep İl Başkanlığını da ziyaret ederek üyeler için hazırlanan yardımları bıraktılar.

ÖZ TAŞIMA-İŞ ÜYELERİ İLE…

Zengin ve beraberindekiler, Öz Taşıma-İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Oğuz Alıcı ile birlikte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Gaziray kullanan vatmanlar ile bir araya geldi. Gaziray’da görev yapan ve 6,5 aylık hamile olan Zeynep Üstünsoy ve eşi, bölgede halen devam eden depremlerden dolayı endişe duyduklarını belirterek, görevlerini aksatmadan yerine getirdiklerini ifade ettiler.

Öz Büro-İş, Öz Finans-İş, Öz Güven-Sen, Hizmet-İş, Öz Petrol-İş Üyeleri

HAK-İŞ heyeti, Öz Büro-İş Sendikası üyelerinin bulunduğu Şahinbey Belediyesi Şahinbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi’ni ziyaret edip çalışanlarla bir araya gelerek, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Öz Finans-İş Sendikası üyelerinin bulunduğu Ziraat Bankası ziyaret edilerek, hediyeleri teslim edildi.

Kadın Komite Başkanı Zengin ve beraberindekiler, Hizmet-İş Sendikası ve Öz Güven-Sen Sendikasının örgütlü olduğu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Veri Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, sendika üyesi kadınlarla bir araya gelerek geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini ilettiler.

HAK-İŞ heyeti, Öz Petrol-İş Sendikasının örgütlü olduğu Abay Holding’de çalışan depremzedelerle bir araya geldi ve orada yardım paketlerinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Kadın Komite Başkanı Zengin ve HAK-İŞ Kilis İl Başkanı Ekrem Çetin ve Öz Sağlık-İş Sendikası Kilis Şube Başkanı Zaim Erdoğan eşliğinde Kilis Prof. Dr. Alâeddin Yavaşça Devlet Hastanesi’nde görev yapan Öz Sağlık-İş Sendikası üyeleriyle bir araya gelerek hijyen paketlerinin dağıtımını gerçekleştirip, geçmiş olsun ve taziye dileklerini ilettiler.