ANKÜSADER bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı

Zafer Çarşısı Büyükşehir Belediyesi Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan sergide, 82 sanatçı 95 eseriyle yer aldı.

Açılışa Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan ile Dernek Seymen ve Bacıerenleri de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan ANKÜSADER Yönetim Kurulu Başkanı Ressam Nesrin Taner:

''17 Mart 2017 yılında Ankara'da kurulan Derneğimiz; kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra üyelerimiz ve duyarlı insanların maddi destekleriyle, özellikle yoksul çocuklara eğitim, sağlık, gıda, giyim gibi temel ihtiyaçları karşılamak ve Derneğimize başvuran ihtiyaç sahiplerine de imkanlar nispetinde maddi ve ayni yardımlar yapmak için kurulmuştur. Açmış olduğumuz bu sergilerle, çeşitli okullardan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Bu yıl, Altındağ Çalışkanlar İlkokulu Müdürlüğü'nün gönderdiği dilekçeyle, 62 öğrencinin bot ve kaban ihtiyacını temin etmeye çalışacağız. Geçen yıla oranla fiyatlar 3 katı artmış durumda. Katılımcı arkadaşlarla birlikte bir şeyler yapmaya gayret edeceğiz. Yetebilmeyi umut ediyorum'' diyerek sözlerine:

"Çevremizde de rastladığımız gibi yoksulluk kötü bir şey. Çocuk olarak baş etmek daha da zor. Çocukluğumda ben de aynı yoldan geçtim. Amacımız çocukların biraz olsun yüzünü güldürebilmek." diye ekledi.

Ardından kurdele kesimi ve Ankara Kulübü Derneği  Seymen ve Bacıerenleri'nin sergilediği gösteri izleyenler tarafından ilgi gördü.

''Biz Çocuklardan Kardeşlerimize Destek'' köşesinde küçük ressamların resimleri sergilendi. Öğretmenleri ile sergiye katılan küçük ressamlar çok beğenildi.

Çocuklara yardım amaçlı karma sergiye, Şaziye İlgün her yörenin geleneksel kıyafetli bez bebekleri ile katıldı. İlgün, ''Geçmişten geleceğe kültür aktarımı sağlamak amaçlı çalışıyorum. Şimdiki neslin bunu somut olarak görmelerini istiyorum. Bu sevgiye de manevi amaçlı Kütahya'dan katıldım'' dedi.

Sosyal Sorumluluk Projesi olan  ''Elimi Tutar mısın?'' Karma Sergisi 2 Aralık 2022 tarihinde sertifika dağıtımı ile son bulacak.

Yıllardır özveri ile sosyal sorumluluk projelerini devam ettiren, sevgili Nesrin Taner ve emeği geçenleri kutluyorum.