ABB’den 57 noktada ücretsiz internet

Faz1 çalışmaları tamamlanan projenin Faz2 kısmında 18 noktada ücretsiz internet hizmeti verilmeye başlandı. Böylelikle; Ankara’da ücretsiz kablosuz internet hizmetinin verildiği yerlerin sayısı 57’ye ulaşmış oldu.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yürütülen ücretsiz internet projesinin Faz2 çalışmalarında hizmet verilen nokta sayısı 18’e yükseldi. Faz2 çalışmaları kapsamında; ‘Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi, Karşıyaka Mezarlığı (Namaz ve taziye noktası), Göksu Parkı, Elmadağ İsmet Paşa Parkı, Altınpark, 50. Yıl Parkı, Haydar Aliyev Parkı, Botanik Park 1 ve 2, Seğmenler Parkı, Ali Dinçer Parkı, Demetevler Parkı, Mamak Şafaktepe Parkı, Cemre Parkı, Gençlik Parkı, Zafer Parkı, Atlantis Park ve Keçiören Evcil Hayvan Parkı’nda Wi-Fi noktaları oluşturuldu.
Devreye alınan yeni noktalarla birlikte toplam ücretsiz Wi-Fi hizmetinin verildiği meydan ve rekreasyon alanlarının sayısı da toplam 57 oldu.
BAŞKENTLİLER WİFİ HİZMETİNDEN MEMNUN
57 noktada aktif olarak kullanılabilen Wi-Fi hizmetine ise Başkentliler büyük ilgi gösteriyor. Kent meydanları ve parklarda devreye alınan Wi-Fi hizmetinden yararlanan vatandaşlar, şöyle konuştu:
*Fevzi Anıl Kılıç: “Bu uygulama çok yararlı oldu. Bazen internetimiz olmadığında buradaki internete bağlanıyoruz. Kendi cebimizden harcama yapmamış oluyoruz. Parkta ders çalışıyoruz, film izliyoruz.”
*Taha Karasakal: “Parklara bilgisayarımı getirip internete giriyorum ve işlerimi hallediyorum. Bütçemize de kârı oluyor.”
*Samet Şahin: “Wi-Fi hizmetinden çok memnunum. En azından faturam yüksek gelmiyor. İnterneti kullanan başka arkadaşlarım da oluyor. Çoğunlukla müzik dinliyorum. Cebimden para eksilmemiş oluyor ve onu başka yerde harcıyorum.”
*Merve Ulucak: “Bu hizmetin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ankara’da çok fazla büyük üniversite var. O nedenle çok kıymetli bir hizmet olmuş öğrenciler için.”
*Zarife Gökmen: “Harika bir hizmet olmuş. Bizler de parka gelince internetten yararlanıyoruz. Bütçeye de oldukça kârı var. Çocuklarımızın kesesine katkı sağlanmış oluyor.”
*Hüsniye Çağlayan: “Çok güzel bir uygulama olmuş. İnternet imkânı olmayanlar için çok güzel bir proje olmuş.”
*Saadet Taşal: “Gençler sürekli parklara geliyorlar ve internet de olmazsa olmaz bu çağda. Ücretsiz olması öğrenciler için çok avantajlı oluyor.”
*Ali Uçan: “Bu ekonomik şartlarda olması gereken mantıklı bir çalışma olmuş. Gençlere odaklı yapılan projeleri takdir ediyorum. Büyükşehir gençlerin istek ve ihtiyaçlarına göre proje üretiyor. Büyükşehiri bu nedenle tebrik ediyorum.”