1 milyon kapıcının işi var ama mesleğin adı ve kanunu yok!

Çalışma Hayatı 22.08.2022 - 19:18, Güncelleme: 22.08.2022 - 19:18
 

1 milyon kapıcının işi var ama mesleğin adı ve kanunu yok!

ANKHABER Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitim Programı” tamamlanarak sertifikalar hak sahiplerine verildi.
AFAD, AKUT ve ABB iş birliğiyle verilen eğitime katılan STK’lar, muhtarlar, yerel dernekler ve ABB gönüllüleri düzenlenen törenle katılım ve teşekkür belgesini aldı. Sertifika takdim törenine katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Biz hem Ankara için hem civarımız için şimdiden afetlere hazırlanıyoruz. İnşallah olmaz ama İstanbul’da da Ankara’mızda da diğer illerde de olabilecek bütün afetlere, afetlerin her çeşidine karşı hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi. Uğur Gözel’in açıklaması Projenin paydaşlarından Konut Görevlileri Sendikası (Konut-Sen) Başkanı Uğur Gözel ise ANKHABER’e yaptığı değerlendirmede, projenin hayata geçirilmesine verdikleri katkıyı, Başkan Yavaş ile birlikte imzaladıkları belgeyi hatırlattı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kendilerine gösterdiği ilgi ve sağladığı desteğe teşekkür eden Gözel, Yavaş’ın sendikayı ziyaretiyle ilgili olarak, “Başkanımın ziyareti bizleri ziyadesiyle memnun etmişti.” dedi. Sayıları milyonla ifade ediliyor “Ankara’da 120 bin, Türkiye’de 1 milyondan fazla apartman görevlisi var.” diyen Konut Görevlileri Sendikası (Konut-Sen) Başkanı Uğur Gözel, acı gerçekleri şöyle dile getirdi: “Bu insanların iş tanımı yok, Meslek standardı yok, bir meslekten sayılmıyorlar ve ne acıdır ki koruyup kollayan bir kanunları da yok. Sorunlarını sıkıntılarını tabii ki anlatmakla bitiremeyiz.” Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu projenin tüm il ve ilçelere örnek olacağını ve meslektaşlarının bir meslek mensubu sayılmalarının önünü açacağını belirten Uğur Gözel, düzenlenen eğitim programıyla sertifika alanların insan hayatı kurtaracağını ifade etti. Gözel, “Belki de bu eğitimler sayesinde birileri iş bulacak.” diye konuştu. Başkan Mansur Yavaş’a teşekkür Uğur Gözel sözlerini şöyle tamamladı: “Sendikayı ilk kurduğumuz gün babam oğlum bir komutanın en güçlü olduğu yer neresidir bilir misin dedi. Neresidir baba deyince bir komutanın en güçlü olduğu yer karargahıdır evladım dedi. Yazıcısı, postası, çaycısı, şoförüne kadar ekip ne kadar uyumlu ve bilgiliyse bir komutan anca o kadar güçlüdür dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere, Afet Risk Yönetim Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Sayın Ali Civelek ve birbirinden değerli personeli bu projenin mimarlarıdır. Kendilerine teşekkür ediyoruz.”
ANKHABER Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitim Programı” tamamlanarak sertifikalar hak sahiplerine verildi.

AFAD, AKUT ve ABB iş birliğiyle verilen eğitime katılan STK’lar, muhtarlar, yerel dernekler ve ABB gönüllüleri düzenlenen törenle katılım ve teşekkür belgesini aldı.

Sertifika takdim törenine katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Biz hem Ankara için hem civarımız için şimdiden afetlere hazırlanıyoruz. İnşallah olmaz ama İstanbul’da da Ankara’mızda da diğer illerde de olabilecek bütün afetlere, afetlerin her çeşidine karşı hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Uğur Gözel’in açıklaması

Projenin paydaşlarından Konut Görevlileri Sendikası (Konut-Sen) Başkanı Uğur Gözel ise ANKHABER’e yaptığı değerlendirmede, projenin hayata geçirilmesine verdikleri katkıyı, Başkan Yavaş ile birlikte imzaladıkları belgeyi hatırlattı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kendilerine gösterdiği ilgi ve sağladığı desteğe teşekkür eden Gözel, Yavaş’ın sendikayı ziyaretiyle ilgili olarak, “Başkanımın ziyareti bizleri ziyadesiyle memnun etmişti.” dedi.

Sayıları milyonla ifade ediliyor

“Ankara’da 120 bin, Türkiye’de 1 milyondan fazla apartman görevlisi var.” diyen Konut Görevlileri Sendikası (Konut-Sen) Başkanı Uğur Gözel, acı gerçekleri şöyle dile getirdi:

“Bu insanların iş tanımı yok, Meslek standardı yok, bir meslekten sayılmıyorlar ve ne acıdır ki koruyup kollayan bir kanunları da yok. Sorunlarını sıkıntılarını tabii ki anlatmakla bitiremeyiz.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu projenin tüm il ve ilçelere örnek olacağını ve meslektaşlarının bir meslek mensubu sayılmalarının önünü açacağını belirten Uğur Gözel, düzenlenen eğitim programıyla sertifika alanların insan hayatı kurtaracağını ifade etti.

Gözel, “Belki de bu eğitimler sayesinde birileri iş bulacak.” diye konuştu.

Başkan Mansur Yavaş’a teşekkür

Uğur Gözel sözlerini şöyle tamamladı:

“Sendikayı ilk kurduğumuz gün babam oğlum bir komutanın en güçlü olduğu yer neresidir bilir misin dedi. Neresidir baba deyince bir komutanın en güçlü olduğu yer karargahıdır evladım dedi.

Yazıcısı, postası, çaycısı, şoförüne kadar ekip ne kadar uyumlu ve bilgiliyse bir komutan anca o kadar güçlüdür dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş başta olmak üzere, Afet Risk Yönetim Başkanlığı Eğitim Şube Müdürü Sayın Ali Civelek ve birbirinden değerli personeli bu projenin mimarlarıdır. Kendilerine teşekkür ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.